Επικαιρότητα

Εκλογές τώρα ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου

papandreoy-sinxiΣε συμφωνία για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τώρα, ή το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές και εν συνεχεία συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2010, στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια εφόσον το επιθυμεί, κάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από το Ζάππειο Μέγαρο. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την πορεία της χώρας, λέγοντας ότι αυτή οφείλεται στις πολιτικές της κυβέρνησης, που έχουν σηματοδοτήσει την κρίση εδώ και πέντε χρόνια.

“Aνοχύρωτη χώρα”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη στην επερχόμενη διεθνή κρίση και επισήμανε ότι τόσο για την αντιμετώπιση της εσωτερικής, όσο και της διεθνούς κρίσης, δεν υπάρχει σχέδιο.

“Χρειάζεται νέα πορεία και νέα κυβέρνηση, που θα βγάλει τη χώρα και την κοινωνία από την κρίση, θα ξαναδώσει ελπίδα και σιγουριά και θα στηριχθεί στη συμμαχία των αδύναμων και δημιουργικών δυνάμεων”, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτή τη νέα πορεία δεν μπορεί να την εγγυηθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Ως προϋποθέσεις για τη νέα πορεία ο Γ. Α. Παπανδρέου εξήγγειλε πέντε σημεία:

– Συλλογικότητα και ενότητα και πρόταξη μίας συμμαχίας παραγωγικών στρωμάτων, που θα στηρίζουν και τους αδύναμους,απέναντι σε μια κυβέρνηση που διχάζει και διαιρεί την κοινωνία.

– Πρόγραμμα – δέσμευση – σχέδιο και κράτος δικαίου απέναντι στην ανομία και την ατιμωρησία, με βασικούς άξονες την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται, την αξιολόγηση και τη λογοδοσία και τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

– Άμεσα μέτρα εξόδου από την κρίση με στοχεύσεις ξαναζωντανέματος της αγοράς και στήριξη των αδυνάτων μέσω δίκαιης αναδιανομής του πλούτου.

– Νέο αναπτυξιακό πρότυπο, “πράσινη ανάπτυξη”, δηλαδή δημιουργία νέου πλούτου, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

– Κυβέρνηση παρούσα στην ΕΕ και διεθνώς έναντι της πεντάχρονης απουσίας της κυβέρνησης της ΝΔ από τα παραπάνω και, όπως σημείωσε “μια κυβέρνηση που ξέρει και μπορεί να διαπραγματεύεται, διαθέτει σχέδιο το οποίο μπορεί να προωθήσει και να γίνει αποδεκτό από την ΕΕ και τις διεθνείς αγορές”.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου δήλωσε ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε ζητήσει τη διενέργεια εκλογών, θέτοντας ως προϋπόθεση τη διαλεύκανση των σκανδάλων και πρόσθεσε ότι προφανώς αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει, καθώς ήταν ξεκάθαρη η επιλογή Καραμανλή για παραγραφή.

“Aυτήν την κρίση δεν μπορεί να την πληρώσουν άλλο τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Ηδη έχουν πληρώσει πολλά” σημείωσε με έμφαση και τόνισε πως το ερώτημα πλεόν είναι αν θα μείνουμε σε μια πορεία αυτοκαταστροφής ή θα προχωρήσουμε στην εκλογή μιας νέας κυβέρνησης που θα θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τους νέους εθνικούς στόχους που θα κινητοποιήσουν τις δημιουργικές δυνάμεις.

Κριτική από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ένα πράγμα είπε: Ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει καλύτερα από τη ΝΔ την πολιτική της, σχολίασε ο Μάκης Μαΐλης από το ΚΚΕ.

“Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε αυτό το οποίο υποστηρίζουμε εδώ και καιρό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και μόνον” είπε ο εκπρόσωπος Τύπου ΤΟΥ ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *