Επικαιρότητα

Επεισόδια και τραυματισμοί σε διαμαρτυρία ανέργων

BiDMuZ6IAAAiz76 (1)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια της πορείας των εργατικών συνδικάτων, που ζητούν μέτρα για την προστασία των ανέργων. Η πορεία πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου που επιβλήθηκε από τη γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γ. Γκάουκ στην Αθήνα.
Επί της οδού Σταδίου, μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, ώστε να συνεχιστεί η πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, αλλά τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και προσαγωγές. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί και άλλοι διαδηλωτές. Ο κ. Αγγουράκης είπε ότι παρότι επέδειξε την βουλευτική του ταυτότητα, δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς. «Προσπαθούσαμε να φτάσουμε στο υπουργείο Οικονομικών για να καταθέσουμε το ψήφισμα μας για τα δικαιώματα των ανέργων και των οικογενειών τους. Μας χτύπησαν οι αστυνομικοί. Είναι να τους λυπάται κανείς. Δε σε ειδοποιούν ότι είναι κι αυτοί εργαζόμενοι, δεν τους νοιάζει ότι θα βρεθούν κι εκείνοι στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων. Το σίγουρο είναι ότι κανένας αγώνας δεν θα πάει χαμένος. Οι αστυνομικοί δεν συζητούσαν καν, έφεραν κι άλλες δυνάμεις, έστησαν μια κανονική επιχείρηση τρομοκράτησης στη λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=M-BuEbOtcME[/youtube]

Τα επεισόδια στην πορεία των συνδικάτων καταδίκασε το ΚΚΕ, χρεώνοντας στην κυβέρνηση αυταρχική και προκλητική στάση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει πως αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «έγραψε στα ‘παλιά της παπούτσια’ την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση». «Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία», καταλήγει.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε από τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση  Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 08:00 ώρα της Πέμπτης 6 Μαρτίου 2014 έως και την 19:00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)-Ομήρου-δεξιά Ακαδημίας-αριστερά Κανάρη- πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου)-Καψάλη-δεξιά Ηροδότου-αριστερά Υψηλάντου-δεξιά Γενναδίου-πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής-Β. Κωνσταντίνου-Β.  Όλγας-Β. Αμαλίας-αριστερά Φιλελλήνων-αριστερά Μητροπόλεως-δεξιά Βουλής-δεξιά Κολοκοτρώνη-αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)».

[Σε συνεργασία με το eklogika.gr]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *