Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να κάνει “στάχτη” την Νότια Κορέα

Νέα ένταση δημιουργήθηκε στις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας, με την πρώτη να απειλεί τη δεύτερη για “προειδοποιητικό χτύπημα που θα την κάνει στάχτη” αν δεν σταματήσουν οι αποστολές φυλλαδίων με μπαλόνια. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του βορειοκορεατικού στρατού στο πρακτορείο KCNA: “Διευκρινίζουμε ότι αν τα ανδρείκελα της Νότιας Κορέας συνεχίσουν να σκορπούν φυλλάδια και να διεξάγουν μια εκστρατεία δυσφήμισης με μυθεύματα ο στρατός μας θα αναλάβει αποφασιστική δράση, όπως έχουμε ήδη προειδοποιήσει”.

Προηγήθηκε η αποστολή 100.000 μπαλονιών τη Δευτέρα, πρακτική που δεν είναι καινούργια, αλλά η αναφορά των μηνυμάτων ήταν αυτή που εξόργισε τη Βόρεια Κορέα. Στα μηνύματα γίνονταν αναφορά στην υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος φέρεται να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Αύγουστο.

Για το θέμα αυτό, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Τάρο Άσο, επικαλούμενος αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε ότι “ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, προφανώς νοσηλεύεται αλλά είναι πάντα σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις”. Μάλιστα το Το ιαπωνικό κανάλι Fuji TV μετέδωσε τη Δευτέρα ότι Γάλλος χειρουργός αναχώρησε για τη Βόρεια Κορέα προκειμένου να περιθάλψει τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος δεν εμφανίστηκε, στις 9 Σεπτεμβρίου, στη μεγάλη παρέλαση για την 60ή επέτειο του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, δίνοντας αφορμή για τα σχετικά σχόλια για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *