Αθλητικά

Η Γερμανία νίκησε 3-2 την …επτάψυχη Τουρκία

Η Γερμανία προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ επικράτησε στον ημιτελικό 3-2 της Τουρκίας στο «Σαντ Γιάκομπ Παρκ» της Βασιλείας και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αυριανού δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα σε Ισπανία και Ρωσία. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Σβαϊνστάιγκερ (26΄), Κλόζε (79΄) και Λαμ (90΄), ενώ οι Τούρκοι προηγήθηκαν με τον Ουγκούρ Μποράλ στο 22΄ και ισοφάρισαν προσωρινά με τον Σεμί Σεντούρκ στο 86΄.

Ο προπονητής της Γερμανίας Γιοακίμ Λεβ αποφάσισε να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα της αναμέτρησης με την Πορτογαλία διατηρώντας στο αρχικό σχήμα τον Σάιμον Ρόλφες, παρά το γεγονός ότι ο Τόρστεν Φρινγκς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, και ήταν στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού. Από τη δική τους πλευρά οι Τούρκοι ήταν αποδεκατισμένοι.

EURO 2008:Αφιέρωμα με εκατοντάδες βίντεο, καθημερινή ανανέωση

Ο Φατίχ Τερίμ δεν είχε στη διάθεσή του τους Βολκάν Ντεμιρέλ, Τουντσάι Σανλί, Εμρέ Ασίκ, Αρντά Τουράν, που ήταν τιμωρημένοι, όπως και τους Νιχάτ Καχβετσί, Εμρέ Γκιουνκόρ, Εμρέ Μπελόζογλου, Σερβέτ Τσετίν ,που ήταν τραυματίες, ενώ ο Τουμέρ Μετίν ήταν μεν στον πάγκο, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει για μικρό χρονικό διάστημα.

Παρόλα αυτά και κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, οι Τούρκοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και ήταν κυριάρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στο 13΄ έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ του Καζίμ Καζίμ σταμάτησε στο δοκάρι του Λέμαν. Οι Τούρκοι συνέχιζαν να πιέζουν και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 22΄, όταν το σουτ του πολύ επικίνδυνου Καζίμ Καζίμ σταμάτησε στο δοκάρι των Γερμανών και στην επαναφορά ο Ουγκούρ Μποράλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λέμαν, που σίγουρα θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Αυτό ήταν και το πρώτο διεθνές τέρμα του Μποράλ.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Γερμανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 26΄, στην πρώτη φάση που δημιούργησαν, με ένα τέρμα που θύμιζε πολύ το πρώτο τέρμα των Γερμανών στην αναμέτρηση των προημιτελικών με την Πορτογαλία. Ο Ποντόλσκι ξεκίνησε κούρσα από τα αριστερά, σέντραρε συρτά στην περιοχή και ο επερχόμενος Σβαϊνστάιγκερ με προβολή έκανε το 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν κάτι ιδιαίτερο. Στο 79΄ οι Γερμανοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο πολύ καλός και σήμερα Φίλιπ Λαμ, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, η έξοδος του Ρουστού ήταν αποτυχημένη, και ο Κλόζε με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1 για την «νασιονάλμανσαφτ». Αν όμως οι Τούρκοι έχουν δείξει κάτι σε αυτό το Euro, είναι ότι… είναι επτάψυχοι. Και στο 86΄ παρά τις φοβερές απουσίες τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τον Σεμί Σεντούρκ και μετά από κούρσα και σέντρα του Σαμπρί Σαριόγκλου. Ο εξαιρετικός Λαμ όμως, ξεκινώντας μια φοβερή κούρσα από τα 40 μέτρα κι αφού άλλαξε την μπάλα με τον Χίτσλσπέργκερ, κατάφερε στο 90΄ να σημειώσει ένα πολύ ωραίο τέρμα, που έδωσε στους Γερμανούς την νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *