ΕπικαιρότηταΚαιρός

Η Διώνη φέρνει κακοκαιρία (αναλυτική πρόγνωση)

Διώνη κόρη του Ουρανού, και της Γαίας, ή Ωκεανίδα κόρη του Ωκεανού και της Τήθυος, ότι και να παίζει από τα δύο, το όνομα Διώνη το δίνουμε από το kairos.gr και είναι αποτέλεσμα της ονοματοθεσίας που διεξήχθη, στις 21/10/2017 στην ομάδα του KAIROS.GR εδώ https://www.facebook.com/groups/kairos.gr/permalink/381803432255105/.

Για να δούμε λοιπόν με την σειρά πως θα εξελιχθεί αυτή η κακοκαιρία…

Χαμηλές πιέσεις συνοδευμένες με εκτεταμένο ψυχρό μέτωπο διασχίζουν την Ιταλία, τις επόμενες ώρες θα βαθύνουν στον κόλπο της Σύρτης αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Τάραντα.

Ο λόγος για αυτήν την επικείμενη κακοκαιρία και την είσοδο-εκβάθυνση χαμηλών πιέσεων αλλά και την αλλαγή της κυκλοφορίας σε μεσημβρινή, μπορεί εύκολα να κατανοηθεί εάν λάβουμε υπόψην την εξάπλωση αντικυκλωνικών πιέσεων στην Ισπανία, και Βόρεια Γαλλία που έχουν σαν αποτέλεσμα την διείσδυση αλλά και υποβοήθηση καθόδου για το ψυχρό μέτωπο.

Οι χαμηλές πιέσεις, στο Ιόνιο αναμένουν να βαθύνουν και να πιάσουν το εντυπωσιακό 1005 hPa που μας γεμίζει ενθουσιασμό μετά από μια τόσο εκτεταμένη περίοδο ανομβρίας και βαρετοκαιρίας !!!

Κυριακή

Για την Κυριακή λοιπόν δεν αναμένουν κάποια σημάδια μεταβολής του καιρού, εκτός από το βράδυ που θα έχουμε εκτεταμένη νεφοκάλυψη 6/8 σε μεγαλό τμήμα της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος.

Δευτέρα
Την Δευτέρα, από το μεσημέρι προς το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να μεταβάλλεται σταδιακά από τα Δυτικά τμήματα της χώρας και αργότερα σε κεντρικότερα τμήματα, με τα φαινόμενα να περνούν από την Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την Δυτική Ελλάδα, με ιδιαίτερα σφορδό τρόπο, με πολλά σημεία όπως η Πάτρα ή η Κοζάνη να έχουν συνολικό υετό σε 24 ώρες > 40-80 mm, αντίστοιχα. Οι αριθμοί αυτοί είναι διαθέσιμοι και στην σελίδα μας, σε προγνώσεις κάθε πόλης, στο κάτω σημείο με την ονομασία μετεωγράμματα.

Τρίτη 
Εμβάθυνση της κακοκαιρίας και έναρξη των φαινομένων σε ενδότερες περιοχές, ειδικότερα ιδιαίτερα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Για την περιοχή τα συστήματα μας δίνουν έως > 100 mm βροχής. Επίσης ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα για την Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο, Αλλά και στα Δωδεκάνησα, ( ενδεικτικά Ρόδος > 80 mm ).

Για την συνέχεια μετά την Τετάρτη, θα απανέλθουμε με νέο άρθρο, αλλά και συνεχές nowcasting, μιας και τα δεδομένα είναι ρευστά. Μια πρώτη εκτίμηση είναι όμως ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί Τετάρτη αλλά και Πέμπτη, όπου αναμένουμε να περιοριστεί το ΝΑ κομμμάτι της χώρας μας.

Εκ Μέρους της Διαχειριστικής Ομάδας του KAIROS.GR
www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *