ΕκδηλώσειςΦωτογραφία

Η Πόλη Ανταπαντάει

Η Πόλη Ανταπαντάει«Η Πόλη Ανταπαντάει»: Το Curing the Limbo συμμετέχει στο ψηφιακό project της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και του Theatrum Mundi.

Το δικό τους lockdown μέσα από το έργο “Athens Tessellation” που φιλοξενείται στο ψηφιακό project της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και του Theatrum Mundi και επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες Στεφανία Γυφτοπούλου και Μάρα Πετρά, αφηγούνται πρόσφυγες του Curing the Limbo, του Ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων. Η Πόλη Ανταπαντάει, στο: https://backtalks.city/project/athens-tessellation. 

Δεκατρείς συμμετέχοντες του προγράμματος σε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτές των οπτικοακουστικών εργαστηρίων του Curing the Limbo -τα οποία λειτουργούν υπό την ακαδημαϊκή και ερευνητική επίβλεψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – εξερευνούν την πόλη κατά τη διάρκεια του lockdown. Τα έργα στο ψηφιακό project της Στέγης εστιάζουν στην έννοια της οικίας μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και μουσική, και αφηγούνται τις ιστορίες των συμμετεχόντων, ατομικά και συλλογικά από διαφορετικά μέρη της Αθήνας: Διαμερίσματα, δωμάτια, δρόμους και δημόσια κτίρια