ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Θεραπεία Κιρσών με Laser – Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες!

Οι κιρσοί (VD) είναι το αποτέλεσμα μιας διαταραχής της κυκλοφορίας. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω αύξησης της πίεσης στις φλέβες των κάτω άκρων ή μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές στη στάση του σώματος, όπως η ορθοστασία σε ένα μόνο πόδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κιρσοί μπορεί επίσης να είναι κληρονομικοί ή να κληρονομηθούν από έναν γονέα.

Τα συμπτώματα των κιρσών

Οι κιρσοί είναι μια χρόνια πάθηση που μπορεί να είναι επώδυνη. Οι κιρσοί μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο και δυσφορία, ενώ μπορεί να είναι και αντιαισθητικοί. Τα συμπτώματα των κιρσών περιλαμβάνουν κνησμό ή κάψιμο στην πληγείσα περιοχή.

Οι κιρσοί προκαλούνται από αδυναμία των τοιχωμάτων των φλεβών, η οποία οδηγεί σε διαστολή (διεύρυνση) των φλεβών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκέντρωση αίματος στα πόδια σας και να προκαλέσει ορατή διόγκωση κάτω από το δέρμα σας καθώς και άλλα συμπτώματα όπως πόνο και μειωμένη κινητικότητα λόγω πρηξίματος ή αίσθημα βάρους στα πόδια σας.

• Οίδημα (πρησμένα πόδια)
• Βάρος στα κάτω άκρα
• Πόνοι στα πόδια
• Αίσθημα καύσου
• Κνησμός
• Κράμπες
• Αιμωδίες

Οι αιτίες των κιρσών

Οι κιρσοί προκαλούνται από αδύναμα τοιχώματα των φλεβών, τα οποία μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, όπως η γενετική, οι ορμόνες και η γήρανση. Οι βαλβίδες στις φλέβες μας δεν λειτουργούν σωστά καθώς μεγαλώνουμε, μειώνοντας τη ροή του αίματος μέσω του ποδιού. Οι κιρσοί είναι πιο συνηθισμένοι σε άτομα που είναι υπέρβαρα, έγκυες ή έχουν οικογενειακό ιστορικό κιρσών.

·         Κληρονομικότητα

·         Καθιστική ζωή

·         Ορθοστασία

·         Παχυσαρκία

·         Ορμονικές διαταραχές

·         Συγγενή αίτια

·         Εγκυμοσύνη

·         Προηγούμενες θρομβώσεις κυρίως του εν τω βάθη φλεβικού δικτύου που οδηγούν σε βλάβη των βαλβίδων του

Τι είναι η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ;

Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ενός λεπτού καθετήρα οπτικών ινών για την παροχή ενέργειας λέιζερ βαθιά στο πόδι σας. Το λέιζερ εφαρμόζεται στις προσβεβλημένες φλέβες και προκαλεί την κατάρρευση ή τη συρρίκνωσή τους. Γίνεται υπό τοπική αναισθησία, οπότε θα είστε ξύπνιοι αλλά χαλαροί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιστρέψετε αμέσως στις κανονικές καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως η εργασία και η άσκηση, το συντομότερο δυνατό!

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες!

Η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας 1470nm έχει καθιερωθεί, εδώ και πολύ καιρό, ως η καλύτερη μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας. Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία των κιρσών με λέιζερ. Για ορισμένους ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί καν να πάρετε άδεια από την εργασία σας. Δεν υπάρχει περίοδος ανάρρωσης κατά την οποία πρέπει να μείνετε στο σπίτι και να ξεκουραστείτε στο κρεβάτι- μπορείτε να σηκωθείτε και να φύγετε αμέσως. Επίσης, δεν χρειάζεται να φοράτε κάλτσες συμπίεσης ή επιδέσμους ή επιδέσμους, ούτε χρειάζεστε ράμματα ή πατερίτσες, αναπηρικές καρέκλες ή μπαστούνια!

Επειδή έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και ασφαλής για τη θεραπεία των περισσότερων περιπτώσεων κιρσών στα πόδια, η θεραπεία με λέιζερ έχει γίνει η προτιμώμενη μέθοδος για πολλούς ασθενείς που σκέφτονται να κάνουν αυτή τη διαδικασία από τους γιατρούς τους.
Θεραπεία Κιρσών με Laser - Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες!

Πλεονεκτήματα της θεραπείας κιρσών με λέιζερ

·         Η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ είναι λιγότερο επεμβατική από την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση.

·         Η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ είναι ανώδυνη.

·         Η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ είναι λιγότερο δαπανηρή από την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση.

·         Η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ απαιτεί λιγότερο χρόνο για να πραγματοποιηθεί από την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες πολύ νωρίτερα!

·         Είναι η καλύτερη μέθοδος για τη θεραπεία του φλεβικού έλκους, όπου η κλασική χειρουργική επέμβαση αποφεύγεται λόγω κινδύνου διασποράς της λοίμωξης σε άλλους ιστούς. Χάρη στην τεχνολογία των λέιζερ, το φάσμα ηλικιών αλλά και η βαρύτητα των περιστατικών που υποβάλλονται σε θεραπεία με αυτή την τεχνική έχουν αυξηθεί.

·         Συμπεράσματα: Η θεραπεία κιρσών με λέιζερ εξασφαλίζει γρήγορη ανάρρωση μετά την επέμβαση και άμεση επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες.

·         Η εφαρμογή του γίνεται και σε ασθενείς υπερήλικες που πάσχουν από άλλα συστηματικά νοσήματα, όπως αναπνευστικά, καρδιακά, τον σακχαρώδη διαβήτη, όπου σε αυτές τις περιπτώσεις η κλασική χειρουργική επέμβαση είναι απαγορευτική. Οι παχύσαρκοι ασθενείς που έχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο θρομβώσεων μπορούν επίσης με το λέιζερ, να θεραπευτούν.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ μπορεί να θεωρηθεί ελάχιστα επεμβατική διαδικασία. Αυτός ο τύπος θεραπείας είναι μη επεμβατικός και δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Ένας ασθενής που υποβάλλεται σε θεραπεία με λέιζερ θα βιώσει άμεση ανάρρωση μετά τη διαδικασία, επιτρέποντάς του να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Με αυτή την τεχνική, η οπτική ίνα του λέιζερ εισέρχεται στο εσωτερικό της φλέβας που πάσχει και με την εκπομπή από το άκρο της θερμικής ενέργειας, κατορθώνει και συρρικνώνει τη φλέβα την οποία σε μικρό χρονικό διάστημα την απορροφά ο οργανισμός. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η φλέβα να εξαφανίζεται και δεν ξαναβγαίνει. Αμελητέα είναι η βλάβη των γύρω ιστών σε σχέση πάντα με την κλασική χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία οι φλέβες εκριζώνονται. Η διαδικασία αυτή γίνεται με επιπολής αναισθησία (μέθη). Διαρκεί περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια ο ασθενής παραμένει για 2-3 ώρες και μετά παίρνει εξιτήριο. Από την επομένη μέρα μπορεί να έχει πλήρεις δραστηριότητες, όπως και πριν την επέμβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *