Αθλητικά

Θρίαμβος της ΑΕΚ, νίκησε 4-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Μέσα σε ένα ημίχρονο η ΑΕΚ σφράγισε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας μια ιστορική νίκη με 0-4. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου συνέτριψε 4-0 στο ντέρμπι “Δικεφάλων” τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 29η αγωνιστική, και παρέμεινε δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε της Ξάνθης στα Πηγάδια.

Τα τέρματα των “κιτρινόμαυρων” πέτυχαν οι Παπασταθόπουλος (20’), Μπλάνκο (23’), Λυμπερόπουλος (25’) και Καλόν (82’), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ήταν η τελευταία εμφάνιση στην καριέρα του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να “ανοίξει” το σκορ στο 11’, αλλά ο Γεωργιάδης δεν πρόλαβε την μπάλα από τη σέντρα του Χριστοδουλόπουλου και αυτή κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια, όμως, η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και “άγγιξε” το γκολ στο 20’, αλλά το φάουλ του Ριβάλντο έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φερνάντες. Στο πεντάλεπτο που ακολούθησε η “Ένωση” ήταν καταιγιστική και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ. Ο Μπούρμπος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες (0-1).

Δύο λεπτά αργότερα ο Γεωργέας έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Εντίνιο κι εκείνος από δεξιά “τροφοδότησε” τον Μπλάνκο, ο οποίος από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ (0-2). Στο 25’ ο Λυμπερόπουλος με συρτό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο 38’ οι “κιτρινόμαυροι” είχαν ακόμη μια ευκαιρία για γκολ, όταν ο Εντίνιο πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Ριβάλντο και η μπάλα κατέληξε στον Μπλάνκο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 59’ ο Κονσεϊσάο έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Μάχο εκτινάχθηκε και απέκρουσε την μπάλα, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σάλμον προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο Καλόν στο 82’, όταν είδε τον Φερνάντες εκτός θέσης και με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πορτογάλου γκολκίπερ.

Κίτρινες: Γεωργιάδης, Κνολ, Ίλιεφ – Εντίνιο, Ζήκος
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Μελίσσης, Κνολ, Μαλεζάς (31΄ Ίλιεφ), Σνάουτσνερ, Βερόν, Βαγγελής, Γεωργιάδης (51΄ Κονσεϊσάο), Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Αθανασιάδης), Σάλμον.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Καφές, Δέλλας, Ριβάλντο (83΄ Κονέ), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μπλάνκο (67΄ Καλόν), Μπούρμπος, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Εντίνιο (76΄ Παππάς).

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Θρίαμβος της ΑΕΚ, νίκησε 4-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *