Επικαιρότητα

Καιρική ανάλυση προοπτική,για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων

xionia_attikiΜε χιόνια αναμένεται να γιορτάσουν πολλές περιοχές της χώρας τα φετινά Χριστούγεννα, ακόμη και η Αθήνα, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού. Ήδη από αύριο Σάββατο θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τη Δευτέρα αναμένονται θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη. Παράλληλα, στο διάστημα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων, προβλέπεται και παγετός στα ηπειρωτικά κυρίως της βόρειας και δυτικής Ελλάδας. Από το σκηνικό δεν θα λείψουν και οι καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές, και οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.


Καιρική ανάλυση προοπτική,για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων
(…από το METEOCLUB.GR)

32804974

Αναλυτικά:

Μπαίνουμε σε κλίμα κανονικού χειμώνα από το τρέχον Σ/Κ της εβδομάδας που διανύουμε.Συγκεκριμένα αναμένεται επιδείνωση του καιρού στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πεδινά της βόρειας Ελλάδας, ενώ δεν θα αποτελέσει εξαίρεση η Αττική.

Σάββατο 20/12

Ο καιρός:

Αστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα στο λεκανοπέδιο και τα νότια τμήματα.Πρόσκαιρη βελτίωση θα υπάρχει από τις απογευματινές ώρες και μετά.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση εώς 5μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάση μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 11 εώς 16 στην Αθήνα.2-3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η θερμοκρασία στα βόρεια του νομού.

Κυριακή 21/12

Ο καιρός:

Αρχικά προβλέπεται καλός καιρός στα περισσότερα τμήματα του νομού με λίγες τοπικές νεφώσεις κατα τόπους.Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνιση τους στα βόρεια ορεινά της Αττικής (Πάρνηθα – Κιθαιρώνας) από τα 1000 μέτρα και άνω.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι εώς 5μποφόρ.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από τις απογευματινές ώρες και μετά και θα κυμανθεί από 11 εώς 16 βαθμούς κελσίου.

Δευτέρα 22/12

Ο καιρός:

Νεφελώδης θα είναι ο καιρός από το πρωί στην Αττική.Βροχόπτωση θα σημειωθεί στις περισσότερες πεδινές περιοχές ενώ χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ορεινά της Αττικής (Πάρνηθα – Κιθαιρώνας) μέχρι τα 800 με 850 μέτρα υψόμετρο.Πιθανόν οι χιονοπτώσεις να είναι έντονες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι εώς ισχυροί , και στα ανατολικά πολύ ισχυροί εώς θυελλώδεις μέχρι 8μποφόρ.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί από 7 εώς 12 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Η αίσθηση του κρύου τις βραδυνές ώρες αναμένεται να είναι έντονη.

Τρίτη 23/12

Ο καιρός:

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες μόνο στα βόρεια του νομού.Πιθανότητα ασθενούς βροχόπτωσης ή χιονόνερου αναμένεται στα πεδινά ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (Πάρνηθα – Κιθαιρώνας) εώς τα 1000 μέτρα υψόμετρο.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 5μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά επίπεδα για την εποχή και θα κυμανθεί από 6 εώς 13 βαθμούς, ενώ 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι στα βόρεια του νομού.Η αίσθηση του κρύου τις βραδυνές και πρωινές ώρες θα είναι αισθητή.

Παραμονή Χριστουγέννων – Τετάρτη 24/12

Ο καιρός:

Με συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένεται να είναι η ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων στην Αττική.Συγκεκριμένα παροδικές νεφώσεις θα υπάρχουν στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες ασθενείς βροχές στα βόρεια και δυτικά τμήματα , και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα μέχρι τα 750μέτρα.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι εώς 5μποφόρ , και στα ανατολικά τοπικά 6μποφόρ.Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη και το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό τις βραδυνές και πρωινές ώρες.

Χριστούγεννα – Πέμπτη 25/12

Ο καιρός:

Καλός θα είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές ανήμερα τα Χριστούγεννα.Πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις θα υπάρχουν στα ορεινά της Αττικής (Πάρνηθα – Κιθαιρώνας) τις πρωινές ώρες ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί μέχρι το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 5μποφόρ , και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ώς πρός τις μέγιστες τιμές.Το κρύο θα είναι τσουχτερό τις βραδυνές και πρωινές ώρες.

Επερχόμενα…

Οπως γράφτηκε στο πρώτο κομμάτι του θέματος , με την έλευση της νέας χρονιάς  , υπάρχει ένα σενάριο που παρουσιάζεται εδώ και αρκετές ημέρες στα Παγκόσμια μετεωρολογικά μοντέλα. Αίτιο θα είναι ο αντικυκλώνας που εγκαθίσταται για αρκετές ημέρες πάνω απο την περιοχή της Μ.Βρετανίας και των Σκανδιναβικών χωρών , και θα “ανοίξει” τον δρόμο για την κάθοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών στο διάστημα 31 Δεκεμβρίου εώς 6 Ιανουαρίου για τις βαλκανικές χώρες.Η Ελλάδα “δηλώνει” υποψηφιότητα για αυτή τη ψυχρή εισβολή και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας επανάληψης του διαστήματος 4-6 Ιαν.2002

Θα παρακολουθούμε κάθε αλλαγή και θα σας ενημερώνουμε με όσο το δυνατόν έγκυρες πληροφορίες γύρω από τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Καλές γιορτές!!!(…από το METEOCLUB.GR)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *