Αθλητικά

Και τυπικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 5η η Λάρισα (30η αγωνιστική)

thrasyvoulos_osfpΗ Λάρισα ήταν η μεγάλη κερδισμένη στη διεκδίκηση της 5ης θέσης από τον Άρη, καθώς με τη νίκη της με 1-0 στη Λειβαδιά επί του Λεβαδειακού πήρε το εισιτήριο για τα πλέι-οφ που της εξασφαλίζει την έξοδο σε κάποιο ευρωπαϊκό κύπελλο. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός σφράγισε με νίκη 2-0 στη Φυλή επί του Θρασύβουλου τον τίτλο του, ενώ κερδισμένος ήταν και ο ΠΑΟΚ που νίκησε με 4-1 τον Πανσερραϊκό και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος έχοντας πλεονέκτημα βαθμών έναντι του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Λάρισας στα πλει-οφ. Στην Τρίπολη “έβρεξε” γκολ με τον Πανιώνιο να κερδίζει τον Αστέρα με 4-3, η Ξάνθη έμοιαζε με “πολυβόλο” καθώς κέρδισε με 4-1 τον Ηρακλή, ο Άρης νίκησε τον Πανθρακικό με 3-2 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, ενώ ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 και η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς στην 30η αγωνιστική:
Θρασύβουλος-Ολυμπιακός 0-2
(65′ Ντάρμπισιρ, 74’πεν. Γκαλέτι)
ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 4-1 (20′ πεν. Ιβιτς, 38′ Αναστασάκος, 73′ πεν. Μπακαγιόκο, 90’+ αυτ. Πιπίνης – 76′ Ανάκογλου)
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1 (52′ Μάντζιος, 61′ Χριστοδουλόπουλος, 76′ Κλέιτον – 72′ Κοστόφσκι)
Εργοτέλης-ΑΕΚ 1-1 (86′ Φραγκουλάκης – 84′ Εντίνιο)
Λεβαδειακός-Λάρισα 0-1 (12′ Μετίν)
Άρης-Πανθρακικός 3-2 (63′ Πρίττας, 90’+, 90’+ Κάμπορα – 28′ Πόνσε, 45′ Γήττας)
Ξάνθη-Ηρακλής 4-1 (1′ Αγκάλι, 9′ Σταθάκης, 23′ Κιντάνα, 49′ Σουάνης – 78′ Γιάντσης)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-4 (17′ Μιλάνο, 50′ Μαρσελάο, 71′ Μιλάνο – 26′ Αντερσον, 28′ Ρεκόμπα, 62′ Τζαβέλλας, 75′ Γουνδουλάκης)
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 30 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 71 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
2. ΠΑΟΚ 63 –Πλέι οφ
3. Παναθηναϊκός 61 –Πλέι οφ
4. ΑΕΚ 55 –Πλέι οφ
5. Λάρισα 49 -Πλέι οφ

6. Άρης 47
7. Ξάνθη 38
8. Πανιώνιος 37
9. Εργοτέλης 36
10. Πανθρακικός 33
11. Ηρακλής 33
12. Αστέρας Τρίπολης 33
13. Λεβαδειακός 32
14. ΟΦΗ 24 –Υποβιβασμός
15. Πανσερραϊκός 24 –Υποβιβασμός
16. Θρασύβουλος 14 –Υποβιβασμός

Σκόρερς:
14 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ), Γκαλέτι (Ολυμπιακός)
10 ΓΚΟΛ: Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός)
9 ΓΚΟΛ: Ζουράφσκι (Λάρισα), Λεονάρντο (Λεβαδειακός)

Συνοπτικά τα άλλα ματς:
ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 4-1

Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανσερραϊκό τον οποίο νίκησε με 4-1. Τα γκολ των γηπεδούχων, που προηγήθηκε με 3-0, σημείωσαν οι Ίβιτς με πέναλτι (20′), Αναστασάκος (38′), Μπακαγιόκο με πέναλτι (73′) και Λάκης στις καθυστερήσεις, ενώ για τους “ερυθρόλευκους” των Σερρών είχε μειώσει ο Ανάκογλου στο 76′. Ο “Δικέφαλος” θα εκκινήσει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, καθώς έχει “προίκα” τριών βαθμών, έναντι δύο του Παναθηναϊκού.
Κίτρινες: Κονσεϊσάο – Βοσκόπουλος
Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (87΄ Μπαλάφας), Μπακαγιόκο (73΄ Χούτος), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (77΄ Λάκης), Ιβιτς, Σνάουτσνερ.
Πανσερραϊκός (Ούγκο Μπρος): Βαλσαμάκης, Βοσκόπουλος, Γεωργιάδης, Πιπίνης, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Ανάκογλου, Παπάζογλου, Μπράιτ (64΄ Γκούρτσας), Μπαϊκαρά (74΄ Καλί), Διγκόζης (46΄ Καλλιμάνης).

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1
Με νίκη ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και θα πάει ως δεύτερος στα πλέι οφ, καθώς νίκησε στο ΟΑΚΑ 3-1 τον ΟΦΗ, ο οποίος από την περασμένη αγωνιστική έχει πάρει την άγουσα για τη Β’ Εθνική. Τα γκολ των “πράσινων’ πέτυχαν οι Μάντζιος (52′), Χριστοδουλόπουλος (61′), Κλέιτον (76′) και των φιλοξενούμενων ο Κοστόφσκι (72′).
Κίτρινες: Χριστοδουλόπουλος – Μανούσος, Πακίτο
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Βαβζίνιακ, Ντέιβιντ, Μάτος, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46′ Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνη, Ίβανσιτςς, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης (46′ Νίνης), Μάντζιος (69′ Πετρόπουλος).
ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Κασμερίδης, Αρβανίτης, Στόλιτσα (82′ Πίτσος), Μπερτίν, Λάμεσιτς, Πακίτο, Μανούσος (71′ Κοστόφσκι), Πυθαρούλης, Βενέτης, Κορνέα (60′ Πόποβιτς), Ερέρα.

Εργοτέλης-ΑΕΚ 1-1
Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Εργοτέλη με την ΑΕΚ στο Ηράκλειο, για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Εντίνιο να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 84′, τον Φραγκουλάκη να ισοφαρίζει στο 86′ και τον Μπλάνκο να χάνει πέναλτι στο 88′ (απέκρουσε ο Αθανασίου). Μετά την απώλεια αυτή, η ΑΕΚ μπαίνει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος με έναν βαθμό, έναντι τριών του ΠΑΟΚ και δύο του Παναθηναϊκού.
Κίτρινες: Μπέτο, Κορδονούρης – Χετεμάι
Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Γιαλούσης, Κένεντι, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο (72΄ Μπούντιμιρ), Τζούνιορ, Μπέτο, Ορφανός (62΄ Φραγκουλάκης), Κουτσιανικούλης, Ογκουνσότο (87΄ Καρέλης)
ΑΕΚ (Ντουσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Ενσιαμπαφούμου, Ζεράλντο Αλβες, Καφές, Ενσαλίβα (85΄ Γκέντσογλου), Μαντούκα, Ντιούφ (71΄ Χετεμάι), Μπλάνκο, Παυλής (76΄ Εντίνιο)

Άρης-Πανθρακικός 3-2
Με δύο γκολ του Κάμπορα στις καθυστερήσεις, ο Άρης επικράτησε 3-2 του Πανθρακικού στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα πετυχαίνοντας την μεγάλη ανατροπή καθώς έχανε με 2-0. Ωστόσο η νίκη ήταν χωρίς αντίκρισμα, αφού οι “κίτρινοι” παρέμειναν στην 6η θέση της βαθμολογίας και εκτός πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τους Πόνσε (28′), Γήττα (45′), ο Πρίττας μείωσε στο 62′ και ο Κάμπορα στις καθυστερήσεις (92′, 95′) “σφράγισε” τη νίκη του Άρη.
Κίτρινες: Βανγκέλι, Κάλβο, Νέτο, Κάμπορα – Στόικος, Ριέρα
Κόκκινη: Στόικος (69′-δεύτερη κίτρινη)
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Άρης (Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Βαλεντίν, Κουλουχέρης (89΄ Λαμπριάκος), Βανγκέλι, Πρίττας, Μπατιόν, Τιάγκο, Χαβίτο, Καμπόρα, Ρεγκέιρο (46΄ Κάλβο).
Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρούνιε, Αγγελόπουλος, Ζαπρόπουλος (55΄ Τροϊζι), Ματάις, Γήττας, Ριέρα (75΄ Χαραλάμπους), Πόνσε, Στόικος, Λόπες, Αργυρίου, Ντιαλό (46΄ Μπεβάκουα).

Ξάνθη-Ηρακλής 4-1
Με… “πολυβόλο” έμοιαζε η Ξάνθη που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της την φετινή περίοδο, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας νικώντας στα “Πηγάδια” τον Ηρακλή με 4-1, σε έναν βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα. Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε 4-0 με γκολ των Αγκάλι (1′), Σταθάκη (9′), Κιντάνα (23′) και Σουάνη (49′), ενώ για τον “Γηραιό” μείωσε ο Γιάντσης στο 78′.
Κίτρινες: Πόι – Γκαρσία, Γιαννούλης
Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Ξάνθη (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Σουάνης (57΄ Ντοριβάλ), Μπέρτος, Κιντάνα (69΄ Κοτίτσας), Ποϊ, Παπαδόπουλος (64΄ Χασάνογλου), Σταθάκης, Ριζογιάννης, Ζουέλα, Αγκάλι.
Ηρακλής (Χρήστος Ζίφκας): Μέλκα, Ιωαννίδης, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Εξουζίδης, Ντιε (78΄ Κομβολίδης), Γκαρσία, Παπαστεργιανός, Γιάντσης (87΄ Βέλλιος), Κονέ (46΄ Καρλόπουλος), Επσταϊν.
Τα πλεϊ-οφ:
Σειρά πλέον στο πρωτάθλημα παίρνουν τα πλέι-οφ. Οι έξι αγωνιστικές τους θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 31 Μαΐου, με τη συμμετοχή των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 2-5 στην τελική βαθμολογία. Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου, και οι τέσσερις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα πλέι οφ έχουν εξασφαλίσει το “εισιτήριο” για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς σ΄ αυτές τις έξι αγωνιστικές, κερδίζει τη συμμετοχή της στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θα πάρουν μέρος στο νεοσύστατο Εουρόπα Λιγκ, διοργάνωση που διαδέχεται το κύπελλο UEFA. Η κλήρωση για το πρόγραμμα των πλέι οφ θα διεξαχθεί την Τρίτη (13.00).
Η βαθμολογία με την οποία θα αρχίσουν τα πλέι οφ, είναι η εξής:
ΠΑΟΚ 3
Παναθηναϊκός 2
ΑΕΚ 1
Λάρισα 0

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *