cinema

“Καλύτερη σειρά της Μεσογείου” ο Εξάντας

Το “Faro D’Oro” (Χρυσός Φάρος), το βραβείο της καλύτερης τηλεοπτικής σειράς της Μεσογείου, απέσπασε ο Εξάντας κατά τη λήξη του ΧΙΙ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ που πραγματοποιήθηκε στο Καγκλιάρι της Σαρδηνίας. Η σειρά ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, διαγωνίζονταν δίπλα σε μερικές από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές παραγωγές της Γαλλίας και της Ιταλίας, -ανάμεσά τους το “Chroniques D’En Haut” του France3 και τα “Bleu Bazar” και “TG2 Dossier” του TV5 Monde. Πρόκειται για την πρώτη φορά, που μια ελληνική σειρά λαμβάνει τη διάκριση αυτή στα 13 χρόνια λειτουργίας του International Prize for Mediterranean Documentary and Reportage και στα δώδεκα χρόνια από τη θέσπιση του βραβείου.

Για την “εξαιρετική γραφή” της σειράς

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Ελλάδας και της ΕΡΤ, ο κ. Μισέλ Δημόπουλος, ενώ η απεσταλμένη της ΕΡΤ, μέλος και η ίδια της ομάδας του Εξάντα, Θωμαής Παπαϊωάννου, στην ανταπόκρισή της μεταδίδει τον ενθουσιασμό της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ: “Το βραβείο, απονεμήθηκε ομόφωνα και σε πανηγυρικό κλίμα, στον Εξάντα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της επιτροπής “πρόκειται για την καλύτερη, σήμερα, τηλεοπτική σειρά της Μεσογείου που ασχολείται με θέματα κοινωνικά, γεωπολιτικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, καθώς και με θέματα κουλτούρας των λαών.”

Η επιτροπή δήλωσε ότι κατά την αξιολόγησή της, “έλαβε σοβαρά υπόψη, την ποιότητα της δημοσιογραφικής έρευνας, τα θέματα με τα οποία ασχολείται η σειρά, την ικανότητα και το ταλέντο των δημιουργών της, καθώς και την καλλιτεχνική ποιότητα του αποτελέσματος”. Να σημειωθεί ότι ο Εξάντας έστειλε ως δείγμα δουλειάς το ντοκιμαντέρ “Καλοκαιρινή Βροχή” για την ισραηλινή επιδρομή στη Γαζα το 2006.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της CMCA, του μη κυβερνητικού οργανισμού που δημιουργήθηκε το 1986 και συνενώνει όλους τους μεγάλους τηλεοπτικούς οργανισμούς και τους παραγωγούς οπτικοακουστικών προγραμμάτων από δεκατρείς χώρες της Μεσογείου, -ανάμεσά τους και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σχετικά Links:
http://exandas.ert.gr/http://exandas.ert.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *