Επικαιρότητα

Κατά της ελεύθερης συμβίωσης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας

Αρνητική είναι η θέση της Εκκλησίας για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, περί ελεύθερης συμβίωσης. Αυτό προκύπτει από την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία χαρακτηρίζεται η καθιέρωση ενός τέτοιου συμφώνου καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογένειας και όλης της ελληνικής κοινωνίας. Σχολιάζοντας την απόφαση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, χαρακτήρισε σεβαστές τις απόψεις της Εκκλησίας.

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηγάκης, δήλωσε ότι το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θέλει να αντιμετωπίσει ένα υπαρκτό πρόβλημα της κοινωνίας και συγκεκριμένα την προστασία των παιδιών που αποκτούνται από την ελεύθερη συμβίωση και ήδη ανέρχονται στο 5% του συνόλου, των γυναικών και των μονογονεϊκών οικογενειών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε επίσης ότι καθιστά τις έως τώρα ελεύθερες σχέσεις συμβίωσης, λιγότερο ελεύθερες και τους πολίτες περισσότερο υπεύθυνους.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι: “Η θέση της ιεραρχίας της εκκλησίας ότι αποτελεί πορνεία κάθε γάμος, κάθε σχέση έξω από τον θρησκευτικό γάμο, είναι μια θέση αντιδραστική, σκοταδιστική που πρέπει να καταδικαστεί και από τους θρησκευόμενους”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *