Επικαιρότητα

Φήμη για ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και εκλογές όπου εκλέγονται

xrysi avgi

Η  ομαδική παραίτηση όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ώστε να προκαλέσουν εμπλοκή στη λειτουργία της Βουλής και νέες εκλογές σε 15 εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται βουλευτές της, κυκλοφορεί ως εντεινόμενη φήμη σήμερα. Καθώς μεταξύ των περιφερειών αυτών, περιλαμβάνονται  η Αʼ και η Βʼ Αθήνας, η Περιφέρεια Αττικής, η Α’ και Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ουσιαστικά μια τέτοια επιλογή της Χ.Α οδηγεί σχεδόν τα δύο τρίτα του εκλογικού σώματος σε εκλογική αναμέτρηση μόνο  την κάλυψη των κενών εδρών!

Η Χ.Α πιστεύει ότι με βάσει τα ποσοστά που σήμερα εμφανίζει δημοσκοπικά, παρά την πτώση της, θα επιτύχει να ξανακερδίσει όλες  τις έδρες που είχε εξασφαλίσει  στην προηγούμενη αναμέτρηση και αναβαπτισμένη κοινοβουλευτικά, να προβεί σε αντεπίθεση.  Ιδιαίτερα τώρα που βλέπει   να καταρρέει ραγδαία το «οικοδόμημά» της.

Ενδεικτικό της φημολογίας για αλλαγή στάσης εκ μέρους της Χ.Α, είναι το τελευταίο διήμερο οι βουλευτές της ομάδας της απέχουν από την ψήφιση νομοσχεδίων, που πριν καταψήφιζαν…

Η επιλογή της παραίτησης και των εκλογών, θα αποτελούσε τον μόνο τρόπο ώστε η Χρυσή Αυγή να καταγγείλει ότι δέχεται επίθεση από τα κόμματα και να οδηγηθεί σε ηρωϊκή έξοδο από το… «σύστημα». Θα  ντύσει ιδεολογικά το εγχείρημα,  υποστηρίζοντας  ότι η τρόικα και η Μέρκελ  δεν επιθυμούν  πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα πριν προχωρήσουν  «στο ξεπούλημα» της Ελλάδας και για να αποτρέψει αυτό το ξεπούλημα, η ίδια παραιτείται…

Στην πραγματικότητα, η Χρυσή Αυγή έχει επείγουσα ανάγκη από μια «προβοκτάτσια» σε βάρος της ή ακόμη και από έναν… «ήρωα» (όπως εύγλωττα αποκαλύπτει στο μήνυμά της η κόρη Μιχαλολιάκου), για να ανακόψει τις αποκαλύψεις σε βάρος της.

Αποκαλύψεις, που μπορεί να αποδειχθούν συνταρακτικές, καθώς: Εκτός από την διερευνούμενη εμπλοκή της σε αξιόποινες πράξεις , ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας στοιχεία από την ΕΥΠ για συνομιλίες μεταξύ αστυνομικών της ΕΛΑΣ  και στελεχών της Χ.Α. Επίσης, πρώην μέλη της Χ.Α καταθέτουν  πληροφορίες  για τη δράση των ομάδων εφόδου, ενώ η άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, μπορεί να οδηγήσει σε αποδείξεις για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης βαρύτατο πλήγμα προκύπτει από τις αποκαλύψεις του «Βήματος», ότι στοιχεία φωτιά έχει παραδώσει ο ΣΔΟΕ στον πρωθυπουργό για τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Στοιχεία, για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μητροπολίτες και διασύνδεση με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού. Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις Τράπεζες, ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Ως εισηγητής της πρότασης για ομαδικές παραιτήσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, φέρεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο ηγέτης του Συνδέσμου Γ. Μιχαλολιάκος μάλλον βλέπει θετικά την πρόταση. Από την πλευρά τους οι βουλευτές φοβούνται ότι όχι μόνο δεν θα επανεκλεγούν, αλλά όταν θα βρεθούν κάποιοι ενώπιον της δικαιοσύνης για αξιόποινες πράξεις θα έχουν απωλέσει και την «ασπίδα» της  βουλευτικής ιδιότητας. Ωστόσο, υποχρεούνται να πειθαρχήσουν στις εντολές της ηγεσίας, όπως προβλέπει η οργανωτική της διάρθρωση.

Στο μεταξύ, ο Η. Κασιδιάρης, είπε χθες ότι  «η Χρυσή Αυγή καταθέτει φακέλους στη Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις τα κόμματα της “κλεπτοκρατίας”, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και της “αριστερής τρομοκρατίας”, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ».

[ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *