Κόσμος

Κατέρρευσε εξαώροφη πολυκατοικία στο Αργυρόκαστρο

Εξαώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στη 13:10 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της πόλης του Αργυροκάστρου, στην Αλβανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων ένα παιδί και πολλοί εγκλωβισμένοι ενώ εκκενώθηκε το τμήμα της πολυκατοικίας που έχει μείνει όρθιο.

Η κατάσταση είναι τέτοια που εμποδίζει αυτή τη στιγμή τα συνεργεία να προβούν στην διαδικασία εντοπισμού επιζώντων. Το χώρο επισκέφτηκε ο πρθωυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα,ο οποίος είπε ότι προέχει η διάσωση τυχόν επιζόντων και ότι στη συνέχεια θα γίνουν ανακρίσεις σε βάθος. Ο κ. Μπερίσα δέχτηκε πιέσεις από τους συγγενείς των αγνοουμένων οι οποίοι ζητούσαν επιμόνως να συνεχίσουν οι έρευνες διάσωσης,οι οποίες επί τρεις ώρες έχουν διακοπεί,διότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να καταρρεύσει και το υπόλοιπο τμήμα της πολυκατοικίας.

Στην πολυκατοικία έμεναν και τρεις οικογένειες Βορειοηπειρωτών και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη τριών νεκρών και οκτώ τραυματιών. Ένα ασθενοφόρο διατέθηκε από το Ελληνικό στρατιωτικό νοσοκομείο Αργυροκάστρου για παροχή βοήθειας στους εγκλωβισμένους και τραυματισμένους της πολυκατοικίας που κατέρρευσε.

Επίσης άλλο ενα ασθενοφόρο του ίδιου νοσοκομείου είναι σε ετοιμότητα για συνδρομή εαν υπάρξει αίτημα των αλβανικών αρχών. Μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης προς το ΓΕΕΘΑ, ιατρικό προσωπικό του ελληνικού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Αργυρόκαστρο συνδράμει στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες από κατάρρευση πολυκατοικίας. Τρία οχήματα της ΕΜΑΚ έφτασαν στο Αργυρόκαστρο, από τα Ιωάννινα, μεταφέροντας έναν εκπαιδευμένο σκύλο και ειδικά μηχανήματα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των αγνοουμένων από την κατάρρευση της πολυκατοικίας. Η πολυκατοικία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εργασιών θεμελίωσης πλαϊνού κτίσματος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *