Επικαιρότητα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο έκαψε σπίτια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:45 σε δασική έκταση στην περιοχή Λαγομάνδρα, μεταξύ Καλάμου και Αγίων Αποστόλων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ήδη έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές σε άλλα.

Οι φλόγες που πέρασαν από τις αυλές κάποιων σπιτιών, ενώ απειλούνται κι άλλα που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, κατευθύνονται προς την παραλία.

Η Τροχαία έχει αποκλείσει τους δρόμους σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τη φωτιά για να διευκολύνεται η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Πολίτες μαζί με πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να περιορίσουν τις φλόγες. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν μέχρι τα 7 μποφόρ και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι αεροπλάνα [2 CL-215 & 6 CL-415], τρία ελικόπτερα και δεκαπέντε υδροφόρες των γύρω δήμων, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Ήδη στην περιοχή σπεύδουν και 15 υδροφόρες από άλλους δήμους.


Στον εισαγγελέα εμπρηστής

Εξάλλου, στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί ο 44χρονος Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη εχθές για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτοδασική περιοχή στη Βλυχάδα Μεγάρων.
Ο 44χρονος κατηγορείται ότι έβαλε άθελά του φωτιά, ενώ χειριζόταν συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης κατά τη διάρκεια εργασιών για την τοποθέτηση περίφραξης.

Με την ίδια κατηγορία αναζητείται ένα ακόμα άτομο για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο εχθές το μεσημέρι στην οδό Αναχωρητών 12 στην Άνοιξη.

Με την ευκαιρία των δύο περιστατικών και δεδομένου ότι σήμερα με βάση τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η Αττική και η Βοιωτία έχουν πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιών, η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, σε περίπτωση πυρκαγιάς, συνιστά σε όλους να απομακρύνονται έγκαιρα και να τηλεφωνούν αμέσως στο 199, δίνοντας σαφείς πληροφορίες για το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται, καθώς και για τις πυρκαγιές.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *