Κόσμος

Μεξικό: Ποδοπατήθηκαν σε έφοδο της αστυνομίας

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία του Μεξικό πραγματοποίησε έφοδο σε νυχτερινό κέντρο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι περίπου 1.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι, που βρίσκονταν στο κέντρο καταλήφθηκαν από πανικό όταν η αστυνομία έκανε έφοδο κι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο επικεφαλής της δύναμης της αστυνομίας της Πόλης του Μεξικού, κατηγόρησε την διεύθυνση του καταστήματος για το πολύνεκρο επεισόδιο. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και άλλοι 38 άνθρωποι συνελήφθησαν. Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο έρευνας για να διακριβωθεί εάν ευσταθούσαν οι κατηγορίες ότι στο κατάστημα πωλείτο αλκοόλ σε ανηλίκους.

Απέκλεισαν την κύρια είσοδο

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε μεξικανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το πλήθος πανικοβλήθηκε όταν αστυνομικοί απέκλεισαν την κύρια έξοδο, με συνέπεια πολλοί από τους παριστάμενους να υποχωρήσουν και να ποδοπατήσουν όσους έπεσαν. Στην πλειοψηφία τους, οι πελάτες του νυκτερινού κέντρου ήταν νέοι που γιόρταζαν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ανάμεσα στα θύματα είναι επτά νέοι, περιλαμβανομένων δύο ανηλίκων, και τρεις αστυνομικοί.

Η διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών είναι παράνομη στο Μεξικό, όπου τα νυκτερινά κέντρα λειτουργούν υπό αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, που πάντως συχνά παραβιάζεται.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, η έφοδος δεν ήταν απροειδοποίητη και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε ενημερωθεί ότι θα γινόταν.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *