Κόσμος

Για κατασκοπεία συνελήφθη αμερικανός επιστήμονας της NASA

fbi_headquartersΕπιστήμονας που εργαζόταν στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και στη διαστημική υπηρεσία της NASA, συνελήφθη τη Δευτέρα με την κατηγορία της κατασκοπείας και αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο επιστήμονας φέρεται να προσπάθησε να δώσει διαβαθμισμένες πληροφορίες σε πράκτορα του FBI, ο οποίος εμφανίστηκε ως Ισραηλινός πράκτορας.

Ο Στιούαρτ Ντέιβιντ Νοζέτ είχε συνδέσει το όνομά του με την προσπάθεια της ΝΑSΑ να ανακαλύψει νερό στο φεγγάρι. Είχε εργαστεί επί δύο δεκαετίες για το υπουργείο Eνέργειας και τα τελευταία χρόνια ανέπτυσσε υψηλή τεχνολογία για την αμερικανική κυβέρνηση.

Aρχές Σεπτεμβρίου, ο Νοζέτ δέχθηκε τηλεφώνημα από πράκτορα του FBI που παρουσιάστηκε ως Ισραηλινός πράκτορας. Ο επιστήμονας τον συνάντησε σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον και τελικά δέχθηκε να συνεργαστεί με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών και να παραδίδει απόρρητες πληροφορίες και έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση και ήταν σχετικά με την εθνική άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για τις υπηρεσίες του ζήτησε να του εκδοθεί ισραηλινό διαβατήριο και να πληρώνεται με μετρητά, γεγονός που οδήγησε και στη σύλληψή του, καθώς τα χρήματα που πήρε για τις απόρρητες πληροφορίες που παρέδωσε τον επόμενο μήνα, ήταν προσημειωμένα.

Ο 52χρονος επιστήμονας, που θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον, αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *