Επικαιρότητα

Μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 2,6 μονάδων καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει το “‘Εθνος της Κυριακής”.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΜΑΡΚ η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,6%, το ΠΑΣΟΚ 29%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,6%, το ΚΚΕ 7,7% και ο ΛΑΟΣ 3,6%.
Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αυξημένη κατά 8,4 μονάδες η δημοτικότητα του πρωθυπουργού και κατά 0,8% μονάδες η δημοτικότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λόγω της στάσης τους στο θέμα των Σκοπίων, αλλά και της συνεργασίας Ελλάδας -Ρωσίας.

Επίσης καταγράφεται η μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για το θέμα της ακρίβειας, ενώ αρνητικές είναι οι τοποθετήσεις στο θέμα της εκχώρησης του ΟΤΕ, καθώς διαφωνεί το 60,9%.

Κόντρα ΠΑΣΟΚ -ΣΥN

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κόντρα ΠΑΣΟΚ- Συνασπισμού, που ξεκίνησε χθες μέσω των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων με αφορμή τα επεισόδια στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την έκπληξή του που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκίμασε επίσημα τη χθεσινή ένταση. “Να εκφράσω την έκπληξή μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκίμασε επίσημα την ένταση που δημιουργήθηκε χθες. Ένταση που πολύ φοβούμαι ότι προκλήθηκε και από στελέχη τουλάχιστον μιας συνιστώσας που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

“Ίσως το πρόβλημά τους να ήταν ότι στη χθεσινή κινητοποίηση, δεν μπόρεσε η ΠΑΣΚΕ να δραστηριοποιήσει κόσμο, να κατέβει κόσμος. Προφανώς το ΠΑΣΟΚ επέλεξε, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κλοιό την ΠΑΣΚΕ, να κάνει επίθεση στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εμείς δεν θα ανταποκριθούμε”, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά τα πράγματα θυμίζουν σύνδρομο Πολύδωρα.

“Σαν μια παρένθεση που πρέπει να τελειώσει, ελπίζω να τελειώσει, η Αριστερά δεν έχει την πολυτέλεια για εμφύλιες διαμάχες. Όλοι να προσέξουμε ώστε οι πολιτικές αντιπαραθέσεις να μην μεταφέρονται με έναν τέτοιο τρόπο στο συνδικαλιστικό κίνημα”, δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη.

Με γραπτή του δήλωση ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ασκεί κριτική στην Αριστερά ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί ενωτικά. “Τι μπορεί να περιμένει η εργατική τάξη της Ελλάδας από αυτό τον ευρύτερο πολιτικό χώρο, που ζει στον “κόσμο του” μακριά από τον κοσμάκη και μυαλό δεν βάζει;”.

Πάντως ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης επισήμανε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι όλοι έχουμε την ευθύνη μας για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη για την στάση που κρατάει.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *