Επικαιρότητα

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Με σειρά κινητοποιήσεων αντιδρούν τα συνδικάτα στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, η συζήτηση του οποίου άρχισε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στη 1μμ, πραγματοποιούν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στο ΕΚΑΒ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων, με συνέπεια να υπάρξουν τροποποιήσεις στα αεροπορικά δρομολόγια και του ΟΣΕ. Συγκέντρωση στις 10.30, στην Ομόνοια, διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Σήμερα και αύριο, απεργούν γιατροί και υγειονομικό προσωπικό, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία. Αύριο Πέμπτη δεν θα κινηθούν το Μετρό και ο ηλεκτρικός όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ αύριο και την Παρασκευή απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι. Υπέρ των κινητοποιήσεων, αλλά υπό προϋποθέσεις, τάχθηκε η ΔΑΚΕ. Για την Τετάρτη 19 Μαρτίου, έχει προκηρυχθεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία στη ΔΕΗ και στους Δήμους

Σήμερα αποφασίζει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την περαιτέρω στάση της, με τον οργανωτικό της γραμματέα Ρίζο Ρίζο, πάντως, να δηλώνει χθες στη ΝΕΤ 105,8 πως η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε διαπραγματεύσεις, ενώ επέρριψε την ευθύνη για τις παρατεταμένες διακοπές ρεύματος στη διοίκηση της επιχείρησης.
Μηνυτήρια αναφορά προτίθεται να καταθέσει η Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, μόλις εκδοθεί το πόρισμα της δικαστικής έρευνας, σχετικά με τις ευθύνες για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν όμως και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στους οποίους η κυβέρνηση καταλόγισε συντεχνιακές επιδιώξεις.
Τη στήριξή του στην απεργία, εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, καθώς διογκώνονται τα προβλήματα από τη συσσώρευση των σκουπιδιών, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αποφασίσει σήμερα εαν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.
Η απεργία θα συνεχιστεί, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Αντιπαράθεση στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους εξ άλλου, ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σήμερα έχουν κληθεί στην επιτροπή εκπρόσωποι 11 συνδικαλιστικών φορέων για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Η ΝΔ μίλησε για την πρώτη μεγάλη σοβαρή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα πετύχει διότι συνδυάζει τη συμμετοχή των εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Το ΚΚΕ ζήτησε την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το νομοσχέδιο οδηγεί στην ιδιωτική ασφάλιση. Για άκρως σκληρές διατάξεις έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *