Επικαιρότητα

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα στην Αθήνα

Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων με μολότοφ και γκαζάκια έγιναν τη νύχτα επτά Ι.Χ., δύο γραφεία εταιρειών security και ένα υποκατάστημα τράπεζας, σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. Στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Ικονίου, στη Νέα Ιωνία, η φωτιά επεκτάθηκε από όχημα σε γραφεία του ισόγειου και του πρώτου ορόφου. Ζημιές υπέστη, στον Χολαργό, και το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Σήφη Βαλυράκη.

Στόχος οχήματα και γραφεία

Οι εμπρησμοί άρχισαν στις 23.35 το βράδυ με δύο ταυτόχρονα “χτυπήματα” σε εγκαταστάσεις εταιριών ”σεκιούριτι” στον Κολωνό και στη Νέα Ιωνία.

Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στην είσοδο αποθήκης με είδη συναγερμού εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας στην οδό Τιμαίου 26 στον Κολωνό, από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία προξένησε σημαντικές ζημιές στο ισόγειο.

Την ίδια ώρα εξερράγησαν άλλοι δύο παρόμοιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί σε δύο κτίρια άλλης εταιρίας ”σεκιούριτι” στην οδό Δωδεκανήσου 1 στη Νέα Ιωνία. Από τη μία πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο του κτιρίου, καθώς και σε ένα αυτοκίνητο της εταιρίας, ενώ από το δεύτερο μηχανισμό προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του άλλου κτιρίου.

Οι πυρκαγιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λίγο αργότερα, και σε διάστημα δύο λεπτών από τις 02.13 μέχρι τις 02.15 τα ξημερώματα, σημειώθηκαν τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις.

Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 58 στη Νέα Σμύρνη, εξερράγη μηχανισμός με γκαζάκια στην είσοδο της Τράπεζας Κύπρου, όπου προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Ταυτόχρονα άγνωστοι πυρπόλησαν με εύφλεκτο υλικό το ΙΧ αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη στην οδό Ασπασίας 70, στον Χολαργό, ένα ΙΧ φορτηγό του σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης” στην οδό Παντυχτίου 1 στην Κυψέλη, και ένα αυτοκίνητο του Τεχνικού Επιμελητηρίου του Κράτους στην οδό Τρικάλων 30 στους Αμπελόκηπους.

Έρευνα για τις επιθέσεις διενεργείται από την Ασφάλεια.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *