Κόσμος

Νέο ατύχημα στο τούνελ της Μάγχης

Αναστάτωση προκλήθηκε γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης κοντά στο τούνελ της Μάγχης όταν ξέσπασε φωτιά σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο γεμάτο χημικά που μεταφερόταν με εμπορική αμαξοστοιχία. Την στιγμή εκείνη ο συρμός βρισκόταν λίγο πριν την είσοδό του, στο μήκους 32 χιλιομέτρων τούνελ.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν και πενήντα οδηγοί φορτηγών που συνόδευαν τα οχήματά τους στο ταξίδι προς τη Γαλλία. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας έβγαλαν αυτούς τους επιβάτες αλλά 12 εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς. Το τούνελ διέκοψε την λειτουργία του και θα μείνει κλειστό έως αύριο Παρασκευή.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη προκαλώντας 14 τραυματίες (αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρά τραύματα), “περιορίστηκε δεν τέθηκε όμως υπό έλεγχο”, δήλωσε ένας αξιωματούχος της νομαρχίας του Πα ντε Καλαί.

“Η πυρκαγιά περιορίστηκε δεν τέθηκε όμως υπό έλεγχο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του γραφείου του νομάρχη, Φρανσουά Μαλχάνς λίγο μετά τις 20.30 ώρα Ελλάδας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα 32 άτομα, ανάμεσα τους και οι 14 ελαφρά τραυματίες, που επέβαιναν στο τρένο μεταφοράς των οχημάτων τους που επλήγη από την πυρκαγιά, απομακρύνθηκαν όλα από τη σήραγγα υπηρεσίας όπου είχαν καταφύγει.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *