ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βελούδινη πάστα με άρωμα καφέ και σοκολάτα

Βελούδινη πάστα με άρωμα καφέ και σοκολάτα

Σήμερα σας έχω εκπληκτική ζουμερή και αφράτη πάστα με άρωμα καφέ και σοκολάτα!!!
Απίθανο παντεσπάνι , με βελούδινη κρέμα σας χαρίζουν την τέλεια γλυκιά κουταλιά !

πάστα με άρωμα καφέ και σοκολάτα!!!

Υλικά για τα παντεσπάνια ( Μαύρο ταψί κουζίνας 42×32 )
8 ασπράδια
4 κρόκοι
300γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια βανιλινή

Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς , στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 10 λεπτά.

Υλικά για το σιρόπι για τα παντεσπάνια
350 ζεστό νερό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
100γρ σιρόπι σοκολάτας

Υλικά για την κρέμα
1 μεταλλική συσκευασία φυτική κρέμα (250γρ )
180γρ ζάχαρη άχνη
50γρ φρέσκο γάλα
230γρ κρέμα μιλφέιγ σε σκόνη
850γρ φρέσκο γάλα

Υλικά για την σοκολάτα που βάζουμε ενδιάμεσα στις στρώσεις
100γρ κουβερτούρα γάλακτος
70γρ κουβερτούρα κλασική
200γρ σιρόπι σοκολάτας

Υλικά για την Γκανάζ σοκολάτας
400γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300γρ κουβερτούρα γάλακτος
100γρ κουβερτούρα κλασική
Αν θέλετε να δείτε πως καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα πατήστε το παρακάτω Link

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *