Τσιαπάτα , εύκολη και γρήγορη συνταγή
Αν να σας αρέσει αυτό το ιταλικό ψωμάκι η τσιαπάτα και θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς …τότε ακολουθείστε τα βήματά μου και θα ξετρελαθείτε!!!
Η τσιαπάτα είναι φραντζόλα άσπρου ψωμιού. Κατατάσσεται στην ιταλική κουζίνα και παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, αλάτι, μαγιά, νερό και ελαιόλαδο. Η ονομασία του σημαίνει παντόφλα, λόγω του σχήματος που έχει.
Υλικά
1,200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
30ml ελαιόλαδο
850ml χλιαρό νερό
Ψήσιμο στους 200βαθμούς αέρα πάνω κάτω στην μεσαία σχάρα για 35 λεπτά