ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιαπάτα , εύκολη και γρήγορη συνταγή

Τσιαπάτα

Αν να σας αρέσει αυτό το ιταλικό ψωμάκι η τσιαπάτα και θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς …τότε ακολουθείστε τα βήματά μου και θα ξετρελαθείτε!!! 

Η τσιαπάτα είναι φραντζόλα άσπρου ψωμιού. Κατατάσσεται στην ιταλική κουζίνα και παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, αλάτι, μαγιά, νερό και ελαιόλαδο. Η ονομασία του σημαίνει παντόφλα, λόγω του σχήματος που έχει.

Υλικά
1,200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
30ml ελαιόλαδο
850ml χλιαρό νερό

Ψήσιμο στους 200βαθμούς αέρα πάνω κάτω στην μεσαία σχάρα για 35 λεπτά

 

👉MyKitchenGr teti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *