ΑθλητικάΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πρώτη ήττα της Εθνικής, εντός έδρας με την Ελβετία 1-2

Την πρώτη της ήττα και μάλιστα εντός έδρας γνώρισε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 από την Ελβετία με 2-1. Η Εθνική έδωσε το δικαίωμα στην Ελβετία να επιστρέψει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πολύ σημαντικά τα δύο επόμενα παιχνίδια της Εθνικής με το Ισραήλ για το “κυνήγι” της πρόκρισης.
Οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ελβετία γνώρισε απόψε η εθνική Ελλάδας στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ημέρας για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010. Για τους Ελβετούς σκόραραν οι Φράι με πέναλτι στο 42′ και Νκούφο στο 77′, ενώ για την εθνική είχε προσωρινά ισοφαρίσει ο Χαριστέας στο 68′. Παρά την ήττα της, πάντως, η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή του ομίλου της, καθώς νωρίτερα το Ισραήλ είχε αναδειχθεί ισόπαλο 1-1 με τη Λετονία.

Ο Οτο Ρεχάγκελ επέλεξε να ξεκινήσει με τη σύνθεση του περασμένου Σαββάτου και με διάταξη 3-4-3, όπου οι Παπαδόπουλος, Δέλλας και Κυργιάκος ήταν οι αμυντικοί, με τους ακραίους Σεϊταρίδη και Τοροσίδη να πλαισιώνουν τους κεντρικούς μέσους Μπασινά, Κατσουράνη και τους Χαριστέα, Γκέκα, Σαμαρά να συνθέτουν τη γραμμή κρούσης.
Η επιλογή των Ελβετών ήταν να πρεσάρουν από ψηλά, ανεβάζοντας ταυτόχρονα την άμυνά τους αρκετά μέτρα για να περιορίσουν τους Έλληνες επιθετικούς. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στους διεθνείς που -ανεξήγητο το γιατί- φαίνονταν αγχωμένοι.

Στο 14ο λεπτό ο Φράι σούταρε από μακριά, η μπάλα χτύπησε στον Παπαδόπουλο και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Χαλκιά, που πάντως απέκρουσε, ενώ στο 28′ ο Πατσατζόγλου πήρε τη θέση του Κυργιάκου, που αποχώρησε τραυματίας. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ο τραυματισμός του αμυντικού της ΑΕΚ υπήρξε καθοριστικός, καθώς στο 41΄ και σε φάση που θα ήταν εύκολη υπόθεση για τον υψηλόσωμο στόπερ, οι Παπαδόπουλος και Τοροσίδης καθυστέρησαν να πάνε στη μπάλα, με αποτέλεσμα την ανατροπή του Μπεχράμι και εν συνεχεία το 0-1 στο 42′, από την εκτέλεση πέναλτι του Φράι.

Νωρίτερα, στο 33ο λεπτό η Ελλάδα είχε την καλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Χαριστέας γύρισε τη μπάλα, ο Σαμαράς “άδειασε” με προσποίηση τον αντίπαλό του και σούταρε πάνω από το δοκάρι του Μπενάλιο.
Με δύο γρήγορες αλλαγές (Λυμπερόπουλος στο 46′, Καραγκούνης στο 62′) ο Ρεχάγκελ προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Η ελληνική ομάδα βρήκε έναν υποφερό ρυθμό απέναντι σε μια Ελβετία που γύρισε πίσω για να διαφυλάξει το σκορ, και στο 61′ ο Λυμπερόπουλος είχε ένα καλό αριστερό σουτ που απέκρουσε ο Μπενάλιο.

Η πίεση της εθνικής και το πισωγύρισμα των αντιπάλων έφερε αποτέλεσμα στο 68ο λεπτό: Ο Καραγκούνης σέντραρε με το δεξί, ο Λυμπερόπουλος μπέρδεψε τους αμυντικούς και ο Χαριστέας ισοφάρισε με αριστερό σουτ (1-1), σημειώνοντας το τέταρτο γκολ του στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Η χαρά δεν κράτησε για πολύ όμως, καθώς στο 77′ από λάθος του Παπαδόπουλου ο Νκούφο έφυγε μόνος στην “πλάτη” της ελληνικής άμυνας και περνώντας τον Χαλκιά έκανε το 1-2, που έμελε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Κατσουράνης – Λιχστάινερ, Φερνάντες
Διαιτητής: Μεδίνα Κανταλέχο (Ισπανία)
ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κυργιάκος (28΄ Πατσατζόγλου), Μπασινάς, Κατσουράνης, Σαμαράς (62΄ Καραγκούνης), Χαριστέας, Γκέκας (46΄ Λυμπερόπουλος).
Ελβετία (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Γκρίχτινγκ, Εγκιμαν, Χούγκελ, Μπαρνέτα (34΄ Φερνάντες), Ιλνέρ, Φράι (76΄ Γιακίν), Νκούφο (87΄ Ντερτιγιόκ), Μπεχράμι, Σπίχερ.

H Βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Ελλάδα 9 9-2
2. Ισραήλ 8 8-5
3. Ελβετία 7 7-6
4. Λετονία 4 4-6
5. Λουξεμβούργο 4 3-7
6. Μολδαβία 1 2-7

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *