ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πως να φτιάξετε Μακαρόν

Πως να φτιάξετε Μακαρόν

Πως Έφτιαξα Μακαρόν-Τι να μην κάνετε λάθος.

Για 10 Σοκολατένια Μακαρόν συνταγή του Dias Recipes

50 γρ ασπράδια
15 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
πρέζα αλάτι
1 βανίλια
50 γρ πούδρα αμυγδάλου
90 γρ άχνη ζάχαρη
1 κ.σ κακάο -7 γρ

Γκανας για 10 μακαρόνς
30 ml κρέμα γάλακτος
30 ml σοκολάτα κουβερτούρα
35 γρ πραλίνα φουντουκιού

Για 10 Μακαρόνς βανίλια

50 γρ ασπράδια
17 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
μισή κούπα πούδρα αμυγδάλου (50 γρ)
μισή κούπα άχνη ζάχαρη (90γρ)
1 βανίλια
τζελ ή σκόνη χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και τους προσθέτουμε και την κρυσταλλική ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα,όταν σηκώνουμε το μίξερ πρέπει να είναι γυαλιστερή και να στέκεται
Κοσκινίζουμε την πούδρα αμυγδάλου,με το κακάο και την άχνη
Προσθέτουμε όλη την πούδρα αμυγδάλου το κακάο και την άχνη και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω,μέχρι να γίνει ένα μείγμα που θα πέφτει σαν λάβα
Κάποιες συνταγές λένε 40 με 50 διπλώματα στην αναλογία για 100 γρ πούδρα,αλλά και πάλι είναι θέμα εμπειρίας
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής χωρίς μύτη
Βάζουμε λίγο μείγμα σε κάθε γωνία του ταψιού και κολλάμε πάνω την λαδόκολλα
Φτιάχνουμε τα μακαρόν σε όσο ίσια κυκλάκια μπορούμε
Δεν πρέπει να ακουμπήσουν στο σημείο της λαδόκολλα που έχουμε βάλει μείγμα από κάτω στις γωνίες,γιατί θα κολλήσουν
Χτυπάμε 3-4 φορές το ταψί για να ισιώσουν τα μακαρόν και να φύγουν οι φυσαλίδες
Τα αφήνουμε 45- λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα το κλίμα) να στεγνώσουν μέχρι να τα πιάνουμε με το δάχτυλο,από πάνω και να είναι στεγνά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C-160 Cγια 12-14 λεπτά ανάλογα τον φούρνου
Στα μισά του ψησίματος γυρνάμε το ταψί από πίσω μπροστά
Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα θα δούμε να κάνουν τα πόδια του μακαρόν και από πάνω θα είναι σκληρά και όχι υγρά
Δεν πρέπει να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ύστερα τα βγάζουμε από την λαδόκολλα
Σε περίπτωση που κολλήσουν στην λαδόκολλα την βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν λίγο και ύστερα τα ξεκολλάμε
Για την ganache
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος της προσθέτουμε την σοκολάτα
Περιμένουμε λίγα λεπτά να λιώσει και την ανακατεύουμε
Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε
Την βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής
Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει σε θερμοκρασία δωματίου η βάζοντας την λίγη ώρα στο ψυγείο
Γεμίζουμε τα μακαρόνς με την ganache και τα βάζουμε 1 μέρα στο ψυγείο ώστε να μαλακώσουν και να ωριμάσουν
Τα τρώμε από την επόμενη ήμερα
Τα λάθη
Το ανακάτεμα.Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι,αν την ανακατέψουμε πιο λίγο η πιο πολύ δε θα γίνουν
θα σπάσουν ή θα είναι κενά μέσα,μόνο φτιάχνοντας τα πολλές φορές θα καταλάβουμε πόσο ανακάτεμα θέλουν
Επίσης μπορούν να γίνουν ένα σωρό στραβά σύμφωνα με το google,υπάρχει ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια με λάθη για τα μακαρόν μπορεί να βγουν κούφια,αν δεν έχει φύγει ο αέρας, στο ανακάτεμα,αν είναι πολύ καυτός ο φούρνος,αν δεν χτυπηθεί όσο πρέπει η μαρέγκα, και ένα σωρό ακόμα…

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα μακαρόνς βανίλιας απλά δεν τους προσθέτουμε το κακάο

Αν θέλουμε τους προσθέτουμε τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής ή σκόνη,όχι υγρό χρώμα θα χαλάσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *