ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρόδι – Ο κόκκινος χρυσός

Ρόδι – Ο κόκκινος χρυσός

Ρ'οδι - Ο κόκκινος χρυσός

Tα ρόδια έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους στις λαϊκές. Νόστιμα με εξαιρετικά λίγες θερμίδες (γύρω στις 230 θερμίδες τα 280 γραμμάρια) και πολλές αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Με υψηλή περιεκτικότητά σε ισχυρότατα αντιοξειδωτικά, τα ρόδια  έχουν προσελκύσει τελευταία το ενδιαφέρον των ερευνητών.

Πολλοί ονομάζουν και «κόκκινο χρυσό» λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ.

Το έλαιο που προκύπτει από την επεξεργασία των σπόρων αυτών, αποτελεί ισχυρό αντίπαλο στις σοβαρές νευροεκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου, όπως είναι το Αλτσχάιμερ, η Άνοια και η νόσος του Πάρκινσον.

Το ρόδι είναι

1. Αντιοξειδωτικό
Περιέχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από τους περισσότερους άλλους χυμούς φρούτων. Έχει επίσης τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι .

2. Πλούσια πηγή Βιταμίνης C

3. Βελτιώνει την πέψη.

4. Ο χυμός μελετάται επί του παρόντος για τις πιθανές επιδράσεις του στην οστεοπόρωση, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλους τύπους αρθρίτιδας.

5. Μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη της πλάκας και τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες. Το ρόδι μπορεί να βοηθήσει  με την αρτηριακή πίεση.

6. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τον διαβήτη στη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Ενώ πολλά είναι ακόμη άγνωστα σχετικά με τις επιδράσεις του ροδιού στον διαβήτη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

7. Έχει εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Το πρόσωπο σου θα λάμψει και θα δείχνει νεότερο, αν το βάλεις στην καθημερινότητά σου! Σύμφωνα με το K. Μπαζαίο (100 βόνανα – 2.000 θεραπείες) ίση ποσότητα χυμός από ρόδι με ελαιόλαδο σβήνει τις ρυτίδες….

Θαυματουργές μάσκες με βασικό συστατικό τους το ρόδι..

Απολέπιση προσώπου με ρόδι
– ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπόρους ροδιού
– ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
– 2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο αβοκάντο

Αναμείξτε τους σπόρους ροδιού με τη ζάχαρη και διαλύστε τα καλά με ένα κουτάλι. Προσθέστε το έλαιο αβοκάντο και ανακατέψτε. Εφαρμόστε με απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό.

Μάσκα ενυδάτωσης με ρόδι
– 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
– 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
– 1 κουταλιά της σούπας χυμό από ρόδι

Αναμείξτε όλα τα υλικά και εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 5-10 λεπτά και μετά αφαιρέστε τη με δροσερό νερό.

Μάσκα αντιγήρανσης με ρόδι
– Χυμό από μισό ρόδι
– 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Αναμείξτε όλα τα υλικά καλά και εφαρμόστε τη μάσκα για 15 λεπτά στο πρόσωπό σας. Αφαιρέστε τη με δροσερό νερό.

Λεύκανση με ρόδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από ρόδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Ανακατέψτε το χυμό ροδιού με το ελαιόλαδο και εφαρμόστε τοπικά στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα (κηλίδες, πανάδες). Μετά από συνεχή χρήση, οι δερματικές κηλίδες θα αποχρωματιστούν.

Πάντα η χρήση οποιουδήποτε προϊόντος επιβάλλει τη γνώμη ειδικευμένου ιατρού

Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίσετε ένα ρόδι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *