Κόσμος

Σκόπια: Πυροβόλησαν τον ηγέτη του αλβανικού κόμματος

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην ΠΓΔΜ, όταν δέχτηκε πυροβολισμούς η πομπή αυτοκινήτων στην οποία βρισκόταν ο Αλί Αχμέτι, ηγέτης του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI.

Το περιστατικό συνέβη κατά την επίσκεψη του Αλί Αχμέτι στο χωριό Ράκοβετς, κοντά στο Τέτοβο. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένα παιδί, ενώ λίγες μέρες πριν ο κ. Αχμέτι είχε μιλήσει για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η αστυνομία καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς Κοινότητας, γνωρίζουν τους δράστες.

Η περιοδεία και η συγκέντρωση (η οποία διεκόπη για λόγους ασφαλείας) εντάσσεται στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου στην ΠΓΔΜ και τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου , ενώ έχουν σημειωθεί επιθέσεις αγνώστων σε έξι εκλογικά γραφεία του DUI στο Τέτοβο.

Για την επίθεση στο Ράκοβετς, η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση ούτε να διαψεύσει, ούτε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Αλί Αχμέτι και του DUI.

Από την αστυνομία ανέφεραν ότι για την ώρα δεν είναι σε θέση ούτε να διαψεύσουν ούτε να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς αυτούς του Αλί Αχμέτι και του DUI.

Από χθες, 11 Μαΐου, που ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στην ΠΓΔΜ, τουλάχιστον 6 εκλογικά γραφεία που DUI στο Τέτοβο και στην ευρύτερη περιοχή, αποτέλεσαν στόχο ενόπλων επιθέσεων, από αγνώστους.

Το κόμμα του Αλί Αχμέτι κατήγγειλε ότι πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκεται το αντίπαλο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, ενώ επέρριψε ευθύνες και στο υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία). Το κόμμα του Θάτσι και η αστυνομία απέρριψαν τις κατηγορίες του κόμματος του Αλί Αχμέτι.

Πάντως τα επεισόδια αυτά που επισκίασαν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην ΠΓΔΜ, προκάλεσαν την αντίδραση της πρεσβείας των ΗΠΑ και της διπλωματικής αποστολής της ΕΕ στην ΠΓΔΜ, οι οποίες καταδίκασαν τις ενέργειες αυτές απ΄ όπου κι αν προέρχονται και κάλεσαν την αστυνομία και τα αρμόδια κρατικά όργανα της ΠΓΔΜ να εξιχνιάσουν τα επεισόδια αυτά, να ανακαλύψουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *