Σπιτικό Τυρί Κρέμα με 2 ευρώ
Συνταγή για σπιτικό τυρί κρέμα με μόλις δύο απλά υλικά. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, να το αλείψετε σε σάντουιτς ή να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές με τυρί κρέμα. Με μόλις 2 ευρώ, περίπου, έχετε 400 γραμμάρια σπιτικό τυρί κρέμα, που φτιάξατε μόνοι σας! Δεν θα αγοράσετε ξανά απ’ έξω τυρί κρέμα!
Υλικά
-
1500 ml Γάλα πλήρες
-
30 γρ Χυμός Λεμονιού
- Προαιρετικά
-
Αλάτι
-
Μπαχαρικά και Μυρωδικά της αρεσκείας σας
Πως Φτιάχνουμε Σπιτικό Τυρί Κρέμα
-
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα. Περιμένουμε να ζεσταθεί το γάλα και να αρχίσει να αχνίζει.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Σβήνουμε τη φωτιά.
-
- Αφήνουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά ώστε να “κόψει” το γάλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε κόσκινο με ένα μπολ από κάτω ή σε σουρωτήρι με μία πετσέτα, ώστε να στραγγίξει για περίπου 15 λεπτά. Το υγρό (ορό γάλακτος) δεν το πετάμε προς το παρόν.
- Μεταφέρουμε το τυρί σε έναν πολυκόφτη και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Χτυπάμε το τυρί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τυρί λίγο-λίγο από τον ορό γάλακτος και χτυπάμε ελέγχοντας την υφή του. Προσθέτουμε υγρό ανάλογα την υφή που επιθυμούμε να δώσουμε στο τυρί κρέμα.
- Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε ότι μπαχαρικό ή μυρωδικό θέλουμε, προκειμένου να του δώσουμε το άρωμα και τη γεύση που επιθυμούμε (πχ πάπρικα, θυμάρι κλπ).