Επικαιρότητα

Τέλος η αμόλυβδη βενζίνη στα περισσότερα βενζινάδικα

Ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στα βενζινάδικα, καθώς λόγω της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων –μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες Παρασκευή με τον Υπουργό Μεταφορών- σταδιακά παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά. Ήδη σε πολλά πρατήρια η απλή αμόλυβδη έχει τελειώσει.

Οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων επιμένουν στο αίτημα τους για περεταίρω αυξήσεις στα κόμιστρα. Ζητούν αύξηση 13% ενώ το Υπουργείο τους έχει δώσει 5%. Σε περίπτωση που δεν λυθεί η απεργία, εκτιμάται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δεξαμενές των πρατηρίων θα αδειάσουν.

Άκαρπη συνάντηση

Στερεύουν ώρα με την ώρα οι δεξαμενές στα πρατήρια καυσίμων λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων. Ακόμη και όσοι πρατηριούχοι έχουν ιδιόκτητα βυτιοφόρα δεν μπορούν να ανεφοδιάσουν τις δεξαμενές τους, καθώς οι απεργοί εμποδίζουν την είσοδό τους στα διυλιστήρια.

Το πρόβλημα εντείνεται μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών βυτιοφόρων αλλά και των ιδιοκτητών φορτηγών εθνικών μεταφορών.

Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δέχθηκε την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς τις Παρασκευές τα απογεύματα του χειμώνα και περιόρισε κατά μία ώρα την απαγόρευση της κυκλοφορία τους τις Παρασκευές το καλοκαίρι.

Να ανοίξει η αγορά προτείνει μέσω της ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *