Κόσμος

Τη Χίλαρι για αντιπρόεδρο σκέφτεται ο Ομπάμα αν εκλεγεί

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιλέξει τη Χίλαρι Κλίντον ως αντιπρόεδρό του εάν τελικώς τη νικήσει στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ικανή για αντιπρόεδρος, χωρίς αμφιβολία είναι ικανή για πρόεδρος”, είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι NBC.

Μιλώντας στο CNN ο Ομπάμα είπε ότι δεν έχει εξασφαλίσει το χρίσμα αλλά όταν γίνει αυτό θα αρχίσει να σκέφτεται ποιον θα επιλέξει για αντιπρόεδρό του.

“Είναι ακούραστη, είναι έξυπνη, είναι ικανή. Και για αυτό, προφανώς θα ήταν στον κατάλογο οποιουδήποτε με τους πιθανούς αντιπροέδρους”, είπε ο Ομπάμα που έφτασε πιο κοντά στο χρίσμα με τη νίκη του στη Βόρεια Καρολίνα την περασμένη Τρίτη, μολονότι ηττήθηκε, αλλά με ελάχιστη διαφορά, από την Κλίντον στην Ιντιάνα.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι οι δυο τους θα αποτελούσαν εκπληκτικό δίδυμο απέναντι στο Ρεπουμπλικανό Τζον ΜακΚέιν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη πάντως ο εκπρόσωπος της Κλίντον, Χάουαρντ Γούλφσον είχε δηλώσει ότι είναι πρόωρη μια τέτοια συζήτηση, προσθέτοντας ότι δεν την έχει ακούσει να εκφράζει κάποιο ενδιαφέρον για την αντιπροεδρία.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *