ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ (ιστορικές εκπομπές, βίντεο,φιλμ, φωτογραφίες)

ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤΣας παρουσιάζουμε την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ 

Ο διαδικτυακός κόμβος σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη του ιστορικού οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ στην Κοινωνία της Πληροφορίας για τον Πολιτισμό».

Είναι ένα έργο διαχρονικό που «παντρεύει» τα παραδοσιακά μέσα με τις νέες τεχνολογίες. Είναι ταυτόχρονα μία σύγχρονη ηλεκτρονική οπτικοακουστική βιβλιοθήκη με πολύτιμες πληροφορίες για το σύνολο των έργων που παρουσιάζει.

Η αξία του έργου είναι ανεκτίμητη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το αρχείο περιέχει μεγάλο μέρος της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής παράδοσης της χώρας μας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Αυτή την παράδοση έχουμε υποχρέωση να τη διασώσουμε και να τη μεταφέρουμε αναλλοίωτη και στις επόμενες γενιές.
Επισκεφθείτε το ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ εδώ

Σήμερα, αγαπημένες σειρές που άφησαν εποχή, ντοκιμαντέρ, μουσικές και παιδικές εκπομπές, εκπομπές για το θέατρο, τις τέχνες, τον αθλητισμό και την ενημέρωση είναι πλέον στη διάθεση του κοινού.
Μπορείς να αναζητήσεις το σύνολο του περιεχομένου του οπτικοακουστικού (βίντεο/φιλμ, φωτογραφία) του αρχείου της ΕΡΤ .

31 σκέψεις σχετικά με το “Το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ (ιστορικές εκπομπές, βίντεο,φιλμ, φωτογραφίες)

    • ΒΑΛΤΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΡΤ.ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΡΤ ΝΕΤ .ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ Η ΕΡΤ ΒΑΛΤΕ Η ΓΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝ ΑΤΡΙΣ ΜΠΕΡΤΡΑΝ

      Σχολιάστε
    • ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ
      ,ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ 3/1980 ΣΟΛΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ!

      Σχολιάστε
    • θα ειθελα να βρω επεισιδια απο την σειρα ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ παραγωγης 1999 του αποστολ,ου ζωη .και συγκεκριμενα αυτο με τον τιτλο

      Σχολιάστε
    • Ψαχνω να βρω τα παιχνιδια της εθνικης ελπιδων ποδοσφαιρου το 1998 στην ρουμανια-βουκουρεστι,σε οποαδηποτε μορφη βιντεοκασσετα η dvd,αν καποιος ξερει κατι να με ενημερωσει

      Σχολιάστε
  • θα ηθελα να βρω αρχειο απο την εκπομπη να η ευκαιρια της ερτ η οποια προβαλοταν το 1980

    Σχολιάστε
  • ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΕΣ ΑΠΟΤΟ ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΜΕ ΤΗ ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ,ΚΑΤΣΑΡΟ ΚΤΛ.

    Σχολιάστε
  • γεια σας ψάχνω να βρω τα επεισόδια της παιδικής εκπομπής κουκλομπελάδες αλλά δεν μπόρεσα μέχρι τώρα να βρω τίποτα! μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?? ευχαριστώ

    Σχολιάστε
  • Θυμαμαι ενα ωραιοτατο ντοκυμαντερ με θεμα τις περιπετειες μιας αγελης μπαμπουινων και συγκεκριμενα του μικρου μπαμπουινου Μαγκο, δου δεν ελεγε να σταματησει τοθηλασμο.Το ντοκυμαντερ ηταν μεταγλωτισμενο και προβληθηκε το 1978 αν θυμαμαι καλα.Επισης, το ραδιοφωνο της ΥΕΝΕΔ στα1976 ειχε τη σειρα “Οτελευταιος σταθμος” και δυο χρονια μετα το”Επειγον περιστατικο’. Τα θυμαται κανεις?Υπαρχουν στο αρχειο?

    Σχολιάστε
  • πολυ ενδιαφέρον μπήκα για πρώτη φορά … θα συνεχίσω ευχαριστούμε πολυ..
    θα ήθελα να βρώ βιντεάκια του ν. παπαζογλου στο θεατρο δάσους στην θεσσαλονικη τα έτη 1983 και μετά ευχαριστω

    Σχολιάστε
  • ψάχνω τη σειρά “οι παραστρατημένοι”, προβαλλόταν το 1979 απ ο,τι είδα. αν τη βρίσκατε θα με βοηθούσατε πολύ!

    Σχολιάστε
  • Ψάχνω να βρω τα παιγνιδια της Α’ εθνικης και Β’ εθνικής στο ποδόσφαιρο1991-1992 και
    1990-1991

    Σχολιάστε
  • ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ”ΟΙ ΝΤΙΟΥΚΣ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΝΤ” ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1979,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1985…..ΚΑΙ ΤΟ..”ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ”..ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ Σ ΑΥΤΟ..ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ….

    Σχολιάστε
  • Είμαι γιός του εκφωνητού ειδήσεων της παλαιάς ΕΙΡ Χάκα Νικόλαου τμηματαρχης Α΄εκεινη την εποχή, καί θά ήθελα να δώ κάποια εκφωνησή του στό τότε ραδιοφωνο.Δυστιχώς δεν έχω βρεί κάποιο ντοκουμέντο η φωτογραφίες.

    Σχολιάστε
  • Ψαχνω μαγνητοσκοπησεις απο τη δεκαετια 1970-80,με συναυλιες και εκπομπες με τη ”μαντιλινατα” του Φωτη Αλεπωρου.Μπορειτε να με βοηθησετε;
    Ευχαριστω

    Σχολιάστε
  • Καλησπερα.Εχω μια βιντεοκασετα που μου ειχατε δωσει απο μια μουσικη εκδηλωση οπου συμμετειχα κι εγω,η οποια εχει καταστραφει.Θα παρακαλουσα αν ακομα υπαρχει τα υλικο να μου λεγατε που και πως μπορω να το βρω.ΣΤΗΛΙΔΑ 1997 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ή ΤΟΥ ΚΚΕ (χειμωνας)
    Ευχαριστω

    Σχολιάστε
  • ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ‘ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ “ΓΥΤΕΥΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ” ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 30/10/2010 ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ Ω/16.00’ ‘Η Ω/17.00’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ‘Η ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Τ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΚΑΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.

    Σχολιάστε
  • ΠΑΡΑΚΑΛΩ,
    ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70΄ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ” ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ”
    ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ.. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    Σχολιάστε
  • Καλησπέρα. Ήθελα να σας ρωτήσω πού μπορώ να βρω τη μουσική της (παλιάς ραδιοφωνικής σειράς) μείνε κοντά μου αγαπημένη και φυσικά κάποια επεισόδια. Ακόμη πού θα βρω τη σειρά το σπίτι των ανέμων. Ευχαριστώ πολύ.

    Σχολιάστε
  • καλησπερα…υπεροχη η προσπαθεια.ευχομαι καποια στιγμη να υπαρχουν ολα εδω μεσα για να μπορουμε να τα βλεπουμε …θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση να βρω την εκπομπη τετ – α – τετ που εκανε η αννα παναγιωταρεα την δεκαετια του 90,και την ταινια “χαραμα” του αλεξη μπιστικα….
    αν μπορειτε απαντηστε γιατι τα ψαχνω χρονια….να ειστε καλα.

    Σχολιάστε
  • αγγλικη ρομαντικη ταινια μεταξυ 70-80 μια κοπελα απο επαρχεια ερωτευεται ενα αριστοκρατη οταν τον βρισκει στο λονδινο εκεινος την αποριπτει με αποτελεσμα αυτη να πεθανει γνωριζει καποιος σχετικα ?

    Σχολιάστε
  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΕ DVD ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ? ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

    Σχολιάστε
  • Αξιέπαινη προσπάθεια όντος!

    Αλλά αν μπείτε στις σελίδες του αρχείου θα παρατηρήσετε ότι δυστυχώς για την κωδικοποίηση και διάθεση των βίντεο έχει επιλεγεί η κλειστή – ιδιόκτητη από τη microsoft μορφη (format) windows media περιορίζοντας την πρόσβαση μόνο σε όσους διαθέτουν λειτουργικό σύστημα windows ή MacOSX κλειδώνοντας ουσιαστικά απ’ έξω τους χρήστες άλλων εμπορικών λειτουργικών συστημάτων, όπως unix, BSD αλλά και ελεύθερων όπως το GNU/Linux.

    Ειδικά ο αποκλεισμός των χρηστών GNU/Linux και ελεύθερου λογισμικού γενικότερα είναι απαράδεκτος μια εποχή μάλιστα που το ελεύθερο λογισμικό αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και πολλοί διεθνείς και κρατικοί οργανισμοί στρέφονται προς την χρήση του. Έχω στείλει ήδη ένα σχετικό μήνυμα και έχω κάνει μια πιο λεπτομερή αναφορά στο ιστολόγιό μου. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει εδώ:
    http://ktogias.wordpress.com/2007/12/10/

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *