APN blog

Τσιζκέικ, η συνταγή με λεμόνι

Τσιζκέικ , η κλασσική συνταγή

Τσιζκέικ

Το τσίζκεϊκ είναι γλυκό που αποτελείται από δύο τουλάχιστον στρώσεις, από τις οποίες η παχύτερη αποτελείται από ένα μείγμα μαλακού τυριού, αβγών και ζάχαρης. Το κατώτερο στρώμα ή βάση αποτελείται από θρυμματισμένα μπισκότα, ζύμη ή σπογγώδες κέικ. Στο τελικό στρώμα το γλυκό διακοσμείται με μαρμελάδα ή φρούτα.

Μερίδες 8-10 • Έτοιμο σε 2 ώρες

ΒΑΣΗ

175 γρ. μπισκότα digestive 160 γρ. λιωμένο βούτυρο

ΓΕΜΙΣΗ

25 γρ. βούτυρο
85 γρ. ζάχαρη
1 /2 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά χωρισμένα
Χυμός 1 λεμονιού
4 κουτ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση συνταγής Τσιζκέικ (cheesecake)

Βουτυρώνετε τις πλευρές από φόρμα τάρτας (20 εκ. διάμ.) με κούμπωμα στα πλαϊνά και σκεπάζετε τη βάση με χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε τα μπισκότα, τα ανακατεύετε με το βούτυρο και τα αδειάζετε στη φόρμα. Τα πιέζετε να καλύψουν τη βάση. Βάζετε στο ψυγείο, να πήξει.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας να αφρατέψουν και προσθέτετε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Χτυπάτε, να γίνουν απαλό μίγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύετε με το μίγμα της κρέμας. Αδειάζετε στη βάση με τα μπισκότα και ισιώνετε την επιφάνεια.

Βάζετε σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο και ψήνετε για 1 – 1/2 ώρα. Μόλις ψηθεί, σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε το τσιζκέικ να κρυώσει. Το ξεφορμάρετε προσεκτικά, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Δείτε επίσης βίντεο με συνταγή Τσιζκέικ με μαρμελάδα
από τον Γιώργο Ζώλη -Μαγειρικές Απολαύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *