ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Φωτογραφικό αφιέρωμα, διαμαρτυρία στον πόλεμο του Ιράκ

tn_foto04Φωτογραφικό αφιέρωμα από την παραλία της Σάντα Μόνικα, στο Λος ΄Αντζελες, Καλιφόρνια, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Εκεί, πριν λίγες μέρες, μία αντιπολεμική οργάνωση εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για τον πόλεμο στο Ιράκ, στήνοντας στην απέραντη αυτή αμμουδερή παραλία, εικονικά μνήματα για τους Αμερικανούς νεκρούς στρατιώτες αυτού του πολέμου. Μνήματα με τον σταυρό για τους Χριστιανούς, με το μισοφέγγαρο για τους Μουσουλμάνους, με το αστέρι του Δαυϊδ για τους Εβραίους.
Σάντα Μόνικα, στο Λος ΄Αντζελες, Καλιφόρνια,  των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Σε μια ταμπέλα στον ίδιο χώρο αναγράφουν κάθε βδομάδα τον απολογισμό των νεκρών και των τραυματιών Αμερικανών και Ιρακινών. Και μια σημείωση στην ταμπέλα αυτή λέει ότι αν ήθελαν να στήσουν τα μνήματα όλων των νεκρών Ιρακινών, η απέραντη αυτή παραλία δεν θα επαρκούσε…

Οι φωτογραφίες είναι των παιδιών του Νίκου Παλαμήδη, Παντελή και Κορομότο.
Η κεντρική σελίδα είναι του λαϊκού ποιητή και αρθρογράφου Νίκου Παλαμήδη.
Υπάρχουν δεκάδες ποιήματα, χρονογραφήματα, τραγούδια και η “εφημερίδα μου
μια εβδομαδιαία ηλεκτρονική πολιτική και σατυρική έκδοση.

Ο ποιητής και στιχουργός κ. Νίκος Παλαμήδης έχει μια μακροχρόνια παρουσία στα ελληνικά γράμματα της διασποράς. Στη δεκαετία του 50 τίμησε με τραγουδια του την ελληνική δισκογραφία. Έκτοτε, ξενιτεμένος, πια, στη Βενεζουέλα βρίσκει στα παιδιά του, τους άξιους διαφημιστές των στίχων του. Το 1981 ξεπερνά τα σύνορα της Βενεζουέλας και συμμετέχει με επιτυχία στους Αγώνες του ελληνικού τραγουδιού στη Κέρκυρα που οργάνωνε, τότε,ο αείμνηστος Μάνος Χατζηδάκις.

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://www.palamidis.org/periodico/edicion81/fotos.htm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *