ΕπικαιρότηταΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Τι πρέπει να προσέξετε για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε χρήματα για τη θέρμανση του σπιτιού σας το χειμώνα

Τι πρέπει να προσέξετε για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε χρήματα για τη θέρμανση του σπιτιού σας το χειμώνα.

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 1.200 ευρώ ετησίως για τη θέρμανση του σπιτιού του, οπότε δεν είναι περίεργο που πολλοί αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων από τους λογαριασμούς ενέργειας.

Αν αναρωτιέστε πώς να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενέργεια στο σπίτι σας, παρακάτω θα βρείτε 5 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

  1. Μόνωση: Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 200 ευρώ ετησίως βελτιώνοντας τη μόνωση στο σπίτι σας. Ελέγξτε ιδιαίτερα τους τοίχους, τη σοφίτα και το δάπεδο, καθώς τείνουν να είναι τα πιο ανεπαρκώς μονωμένα μέρη του σπιτιού. Εάν έχετε τοίχους με κοιλότητες, θα μπορούσατε να λάβετε επιχορήγηση από την κυβέρνηση για το κόστος της εγκατάστασής τους. Η μόνωση μειώνει τις απώλειες θερμότητας μέσω των τοίχων, των δαπέδων και των οροφών, παγιδεύοντας τον αέρα στο εσωτερικό του κτιρίου. Η μόνωση του σπιτιού σας μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας έως και 75%!

 

  1. Έλεγχοι θέρμανσης: Αν στο σπίτι μένετε μόνος σας και είστε στην δουλειά όλη μέρα τότε δεν έχει νόημα να έχετε καλοριφέρ ή ενδοδαπέδια θέρμανση να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, αφού δεν είστε εκεί για να τα απολαύσετε! Οι εταιρείες ενέργειας προσφέρουν συχνά δωρεάν συμβουλές για το πώς να ρυθμίσετε τους ελέγχους της θέρμανσης έτσι ώστε να ενεργοποιείται μόνο όταν χρειάζεται – κάτι που είναι γνωστό ως “χρόνος χρήσης”. Για παράδειγμα, ορισμένες ενεργειακές εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες να ρυθμίσουν τους δικούς τους χρονοδιακόπτες ώστε τα θερμαντικά σώματα να ανάβουν σε συγκεκριμένες ώρες κατά τις ώρες αιχμής (όταν οι τιμές είναι υψηλότερες) και στη συνέχεια να σβήνουν ξανά τη νύχτα όταν η ζήτηση πέφτει.

 

  1. Σύστημα κεντρικής θέρμανσης με αντλία θερμότητας ή φυσικό αέριο και εφεδρικό πετρέλαιο: Επιλέξτε αντλίες θερμότητας οι οποίες μετακινούν την θερμότητα στον χώρο σας αντί να την παράγουν απευθείας από ένα καύσιμο και με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από ότι ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης. Εναλλακτικά, αναζητήστε ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης με φυσικό αέριο είναι πιο αποδοτικό από την ηλεκτρική θέρμανση, πράγμα που σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα θα σας κοστίσει λιγότερο – ειδικά αν διαθέτει και εφεδρικό πετρέλαιο! Το εφεδρικό πετρέλαιο σας δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορείτε να παράγετε ενέργεια έκτακτης ανάγκης, εάν υπάρξει ποτέ διακοπή ρεύματος στο σπίτι – αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης αερίου!

 

  1. Διπλά τζάμια: Τα διπλά τζάμια μειώνουν την απώλεια θερμότητας μέσω των παραθύρων μειώνοντας την ποσότητα θερμότητας που μεταφέρεται μέσω αυτών. Επίσης, σας εξοικονομούν χρήματα επειδή μειώνουν τον χρόνο που χρειάζεται το ζεστό νερό για να φτάσει στις βρύσες σας!

 

  1. Καυστήρες πετρελαίου: Εάν έχετε έναν παλιό καυστήρα στο σπίτι σας, σκεφτείτε να τον αντικαταστήσετε με καυστήρες πετρελαίου ενεργειακά αποδοτικότερους. Αυτό όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρήματα από τους λογαριασμούς καυσίμων, αλλά θα μειώσει και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

  1. Λέβητες συμπύκνωσης: Οι λέβητες συμπύκνωσης είναι ο πιο αποδοτικός τύπος λέβητα. Είναι σε θέση να ανακυκλώνουν τη θερμότητα που δημιουργείται από την καύση του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου και να την επαναχρησιμοποιούν για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς καυσίμων, καθώς και να μειώσετε τις εκπομπές ρύπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *