Επικαιρότητα

Ψάχνουν 2 εμπρηστές για τη φωτιά στο Μαρκόπουλο

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι κοντά στα διόδια των Τεμπών, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στην Άνδρο, στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, \καθώς και στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Για την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, από την οποία κινδύνεψαν άμεσα κατοικίες του οικισμού καταζητούνται δύο άτομα, που επέβαιναν σε δίκυκλο, ως ύποπτα για εμπρησμό καθώς βρέθηκε στην περιοχή εμπρηστικός μηχανισμός που θα ερευνηθεί σήμερα στα εργαστήρια.

Η μόνη φωτιά που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη κατακαίει χορτολιβαδική έκταση στα Ακούμια, του δήμου Λάμπης Ρεθύμνου, όπου επιχειρούν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής, 14 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα του στρατού κι ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησαν οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Για εγκατάλειψη των δασών κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι οι περσινές πυρκαγιές δεν οφείλονταν σε ασύμμετρη απειλή, αλλά σε εμπρησμούς από επίδοξους καταπατητές. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως έναν χρόνο μετά την πυρκαγιά στην Ολυμπία, δεν έχει γίνει τίποτα στην περιοχή. “Υλοποιούμε με πρωτόγνωρους ρυθμούς ένα πρόγραμμα αρωγής των πυροπλήκτων και αναγέννησης των πληγεισών περιοχών”, απάντησε από τη μεριά της η Κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στην περιοχή της Αρέθουσας Θεσσαλονίκης, επιτηρώντας την περιοχή της χθεσινής φωτιάς, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη αναζωπύρωση. Δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιτηρεί και την περιοχή στα Πορόγια του νομού Σερρών, όπου εκδηλώθηκε φωτιά, προκειμένου να προλάβει ενδεχόμενη αναζωπύρωση.

Παράλληλα, τρεις πυροσβέστες και ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παραμένουν στην ορεινή περιοχή Σόκολο Αριδαίας, στην Πέλλα, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη επέκταση της έρπουσας φωτιάς, που έχει εκδηλωθεί στην ΠΓΔΜ.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή στο δημοτικό διαμέρισμα Θεοδωρακείου στο δήμο Εξαπλατάνου της Πέλλας. Στην περιοχή αυτή, επιχειρούν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *