ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

186Gbps ταχύτητα Internet, είναι να τρελαίνεσαι…

Είναι στιγμές που διαβάζεις ειδήσεις όπως αυτή εδώ που σε κάνουν να βλαστημάς για την ταχύτητα του Internet στο σπίτι σου, που σε γενικές γραμμές “σέρνεται” και κολλάει εκεί γύρω στα 5Mbps με αποτέλεσμα να περιμένεις αιώνια να κατέβουν τα αρχεία που θέλεις. Η Caltech λοιπόν επιχείρησε το ακατόρθωτο και πέτυχε.

Κίνητρο;

Η μεταφορά των δεδομένων απο το πείραμα στο CERN οπου έχουν μαζευτεί (μέχρι τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το post) 100 petabytes (!) τα οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να μεταφερθούν απο το CERN προς άλλες χώρες.

Έτσι, η Caltech ένωσε τις δυνάμεις της με τα Πανεπιστήμια του Μίσιγκαν, της Βικτόρια και της Φλώριντα μαζί με γερές δόσεις τεχνογνωσίας και εξοπλισμό όχι και τόσο εξωπραγματικό όσο θα περιμέναμε (συμπεριλαμβανομένων απλών DELL Server με SSD δίσκους) και με σύνδεση οπτικής ίνας που αγγίζει τα 100Gbps, πέτυχαν μεταφορά αρχείων με ταχύτητες 98Gbps και 88Gbps (αμφίδρομα) απο το Seatle μέχρι την British Columbia.
Είναι πραγματικά εξωπραγματικές ταχύτητες και είναι σίγουρο πως στην Ελλάδα, τέτοιες ταχύτητες δεν ξέρω αν θα δούμε καν ποτέ…

Δείτε παρακάτω το “How To” βίντεο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *