Αθλητικά

Αντίο στην Ευρώπη είπε ο Παναθηναϊκός, έχασε 3-0 από τη Μπαρτσελόνα


Αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ με οδυνηρό τρόπο είπε ο Παναθηναϊκός καθώς υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα από την οποία έχασε στο ΟΑΚΑ με 3-0 στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι “πράσινοι” την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν στην Δανία την Κοπεγχάγη όπου και θα ολοκληρώσουν την φετινή ευρωπαϊκή τους παρουσία. Ο Πέδρο στο 27′ και στο 69′ και ο Μέσι στο 62′ ήταν οι σκόρερς των Καταλανών. Ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 19′, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να μην μπορεί να νικήσει τον Βαλντές στο τετ-α-τετ που είχαν και οκτώ λεπτά αργότερα οι “πράσινοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Πέδρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή από μπαλιά του Ντάνι Αλβες και από πλάγια πλάσαρε υποδειγματικά τον Τζόρβα (0-1).

Η Μπαρτσελόνα από το σημείο εκείνο και μετά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν εφιαλτικό για τους “πράσινους”. Στο 40′ ο Βύντρα “πήρε τη μπουκιά από το στόμα” του Βίγια (κόρνερ), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζόρβας έσωσε δύο φορές τον Παναθηναϊκό. Αρχικά στο τετ-α-τετ με τον Πέδρο και στη συνέχεια απομάκρυνε δύσκολα το σουτ του Βίγια από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ένα λεπτό μετά ο Μέσι με ατομική προσπάθεια γύρισε προς το σημείο του πέναλτι, αλλά τελευταία στιγμή ο Βύντρα απομάκρυνε.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι Καταλανοί μπήκαν αποφασισμένοι να “τελειώσουν” μία ώρα αρχύτερα το ματς για να σκεφτούν το ισπανικό ελ κλάσικο με την Ρεάλ Μαδρίτης που θα γίνει την Δευτέρα. Στο 52′ ο Τζόρβας είπε “όχι” στο τεχνικό σουτ του Αντριάνο. Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε το… πλέϊ-στέϊσιον. Ο Τσάβι έδωσε στον Ινιέστα, αυτός στον Αντριάνο κι ο τελευταίος “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον Μέσι, ο οποίος απλά έκανε το0-2. Η “Μπάρτσα” δεν σταμάτησε εκεί. Μετά από ασίστ του Αλβες στον Ινιέστα και πάσα του τελευταίου στον Πέδρο, ο τελευταίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το 0-3στο 69′ και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης “κατέβασε ταχύτητα” για να κάνει συντήρηση δυνάμεων καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Κίτρινες: Δημούτσος – Πικέ

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (67΄ Πλεσί), Μαρίνος (46΄ Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Γκαρσία (64΄ Πετρόπουλος), Σισέ.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πικέ (71΄ Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (77΄ Μάξουελ), Τσάβι (71΄ Κεϊτά), Μασεράνο, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

Ρούμπιν Καζάν-Κοπεγχάγη 1-0

Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 5ης ημέρας του 4ου ομίλου, η Ρούμπιν Καζάν επικράτησε της Κοπεγχάγης με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε με πέναλτι ο Νομπόα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι η Ρούμπιν έφτασε τους 6 βαθμούς, έναν βαθμό πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο, που όμως διατηρεί ακόμη περισσότερες ελπίδες πρόκρισης καθώς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, ενώ αντίθετα οι Ρώσοι αγωνίζονται εκτός έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Κίτρινες: Ριαζάντσεφ, Καλέσιν – Μπολάνιος, Βεντ

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπερντίεφ): Ριζίκοφ, Καλέσιν (85΄ Σαλουγκβάτζε), Μποκέτι, Νάβας, Ανσάλντι, Ριαζάντσεφ, Νομπόα, Νάτσο, Κασάεφ (69΄ Μπίστροφ), Καραντενίζ, Κορνιλένκο (81΄ Μεντβένβτεφ)

Κοπεγχάγη (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεχ, Γιόργκενσεν, Αντονσον, Βεντ, Μπολάνιος, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Βίνγκααρντ (73΄ Ζοχόρε), Γκρόνκιερ, Ντόι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Μπαρτσελόνα 3-2-0 12-3 11 -ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

2. Κοπεγχάγη 2-1-2 4-4 7

3. Ρούμπιν Καζάν 1-3-1 2-2 6

4. Παναθηναϊκός 0-2-3 1-10 2

Πηγή: ΕΡΤ
Περισσότερα βίντεο εδώ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qtsjyEnLWpk[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *