Επικαιρότητα

Ασφαλή τα εμβόλια λέει η υπουργός Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου

xenogiannakopoulou_genimata_mΤην πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει νέα πνοή στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόνισε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νομοσοκομεία, παρουσία και της υφυπουργού, Φώφης γεννηματά.

Όπως είπε, στις αρχές του 2010 θα γίνουν 3.000 προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, πέρα από αυτές που θα γίνουν και για συνταξιοδοτικούς λόγους. Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης.

Για την έναρξη του εμβολιασμού, η υπουργός σημείωσε ότι την Τετάρτη αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας να εισηγηθεί το σχετικό πρόγραμμα ενώ ο μηχανισμός είναι ήδη έτοιμος. Τα νέα εμβόλια κατά της γρίπης, είναι εγκεκριμένα από τους διεθνείς οργανισμούς και από την εμπειρία σε χώρες του εξωτερικού έχει αποδειχθεί ότι είναι απόλυτα ασφαλή, διαβεβαίωσε νωρίτερα η κ. Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ “Συμβαίνει Τώρα”.

Λόγω της αλλαγής του καιρού έχουμε αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής, αλλά και της νέας γρίπης. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να αρχίσει και στη χώρα μας ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης.Οι επαγγελματίες Υγείας είναι οι πρώτοι που θα κάνουν το νέο εμβόλιο. Ήδη έχουν εμβολιαστεί πιλοτικά εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας 34 ετών που είχε κι άλλα προβλήματα υγείας είναι ένα ακόμα θύμα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε από τον ιατροδικαστή ότι και ο θάνατος 42χρονου στο Ηράκλειο οφείλεται σε επιπλοκή της νέας γρίπης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πολύ μεγαλύτερα από τους κινδύνους της γρίπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *