DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTSΒότανα-ΥγείαΓυναίκα

Καφές, Scrub σώματος για τη κυτταρίτιδα

Καφές vs κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού” ή αλλιώς “εμφάνιση στρώματος.” Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα.

Διάφοροι ερευνητές που διεξήγαγαν μελέτες, σχετικά με την ανατομία και ιστολογία που συνδέεται με το λίπος και το πλαίσιο του συνδετικού ιστού από τα υποδόρια κύτταρα, απέδειξαν, σε φυσιολογικές βάσεις, την χαρακτηριστική πτυχή στρώμα της κυτταρίτιδας και ανέφεραν τις μεταβολές στην οργάνωση του υποδόριου ιστού μεταξύ των δύο φύλων. Επιπρόσθετα, ανέφεραν ότι στις γυναίκες τα ινώδη διαφράγματα συχνά επικεντρώνονται κάθετα σε σχέση με τη δερματική περιοχή, ενώ στους άνδρες υπάρχει ένα σταυρωτό πρότυπο. Πολλές αναφορές έχουν αποδείξει ότι το λίπος χωρίζεται σε λόβια, και ότι στις γυναίκες, είναι μεγαλύτερα και πολύ πιο ορθογώνια σε σύγκριση με εκείνα των ανδρών. Τα παραπάνω ανατομικά και ιστολογικά αποτελέσματα περιγράφουν ότι η υψηλότερη συχνότητα της κυτταρίτιδας εμφανίζεται στις γυναίκες, ακόμα και στα κορίτσια παιδικής ηλικίας από έντεκα με δώδεκα χρονών αλλά και οι κοπέλες στην εφηβεία από δεκατρία με δεκαοχτώ χρονών μπορεί να εμφανίσουν τα πρώτα σημάδια κυτταρίτιδας, απλώς με την πάροδο των ετών γίνεται πιο εμφανής λόγω της χαλάρωσης του δέρματος. Πηγή

Scrub σώματος για τη κυτταρίτιδα

Φτιάξτε το δικό σας scrub σώματος σας για τη κυτταρίτιδα με υλικά από τη κουζίνα. Η απολέπιση με καφέ και ελαιόλαδο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμά τους κιρσούς  και απολεπίζει την επιδερμίδα. Για να ενυδατώσετε και να ανανεώσετε το δέρμα σας με το πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο χωρίς  τις ακριβές κρέμες του εμπορίου.

Υλικά scrub

– 2 κουταλιές αλεσμένους κόκκους καφέ στο multi
– 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
–  και 1 κουταλιά αλάτι.

Απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό και βρεμένο δέρμα στην περιοχή που έχει πρόβλημα και κάνουμε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις.
Ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό.

Δείτε ακόμα: Εύκολη μάσκα προσώπου με λεμόνι και μέλι
6 βότανα για γρήγορο αδυνάτισμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *