Επικαιρότητα

Δόθηκε το«πράσινο φως» για τη χορήγηση της δεύτερη δόσης του δανείου

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της δεύτερη δόσης του δανείου από τις χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα έδωσε η Κομισιόν, εκτιμώντας πως η Αθήνα εκπληρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ο αρμόδιος επίτροπος Ολι Ρεν δήλωσε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω μείωσης των δαπανών αλλά και διασφάλισης επαρκούς ρευστότητας και χρηματο-οικονομικής σταθερότητας στις τράπεζες. Ταυτόχρονα πρέπει να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με αιχμή το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τις αποκρατικοποιήσεις, την αναδιάρθρωση κρατικών επιχειρήσεων και την απελευθέρωση των αγορών.

Γ. Παπανδρέου: « Κατακτήσαμε τους πρώτους στόχους που είχαμε θέσει»

«Κατακτήσαμε τους πρώτους στόχους που είχαμε θέσει» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην συνάντηση του με τον διοικητή της ΤτΕ και τον υπουργό Οικονομικών. Σημείωσε πως οι επόμενοι στόχοι είναι η δημιουργία κλίματος ασφάλειας, σιγουριάς, κοινωνικής δικαιοσύνης και η ανάπτυξη της οικονομίας.

Οι πρωτοβουλίες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς, εκτίμησε ο κ. Προβόπουλος.

Στο μεταξύ , κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ως μικρή και συγκυριακή την υστέρηση των εσόδων , σημειώνοντας ότι η ”μαύρη τρύπα” των 800 εκ. ευρώ , θα κλείσει ως το τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά το κοινωνικό πακέτο στήριξης, γίνεται λόγος για εξορθολογισμό των δαπανών και διάθεση περίπου 100 εκ. από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Αντιδράσεις

Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προλάβει με αναπτυξιακά μέτρα τις επιπτώσεις του μνημονίου και μας οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση, ανέφερε η ΝΔ.

Για τεχνητή αισιοδοξία της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Για δυσπραγία των πολιτών και των αριθμών παρά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος σε σχέση με το πρώτο 6μηνο , μίλησε ο ΛΑΟΣ.

Νέα αναπτυξιακή πολιτική με κοινωνικό πρόσωπο ζήτησε ο ΣΥΝ.

Εν τω μεταξύ, στα 317 δισ. έφθασε το χρέος της χώρας στο τέλος Ιουνίου, αυξημένο κατά 6,57 δισ. σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, ενώ σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η εγχώρια βιομηχανία τον Ιούνιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *