Αθλητικά

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο …ντέρμπι

Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ από το 4ο λεπτό.

Μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, η Ενωση βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, ενώ προηγείται με 18 ο Ολυμπιακός, μία εβδομάδα πριν το κλασικό ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μόλις στο 4′ από βαθιά μπαλιά, ο Σαριέγκι δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά τη μπάλα, ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση και από πλάγια θέση πλάσαρε τον Τζόρβα για να γράψει το 1-0. Από το σημείο εκείνο και έως το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου, η “Ένωση” έπαιζε με άλλον αέρα, εναντίον μίας ομάδας που μόνο στη φανέλα θύμιζε ότι ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” φάνηκαν στο 40′ με τον Λουίς Γκαρσία που σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, βρήκε και το δοκάρι του Σάχα και κατέληξε κόρνερ.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 50′, όταν ο Νταντόμο σέντραρε από δεξιά και ο Τζιμπούρ, εντελώς μόνος στη μικρή περιοχή, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 83′ η άμυνα της “Ένωσης” αδράνησε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκε μέσα στην περιοχή εντελώς αμαρκάριστος. Όμως, αστόχησε χάνοντας ένα γκολ που… δεν χάνεται και στερώντας από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα της ισοφάρισης. Αμέσως μετά (84′) ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά τη βολίδα του Λεονάρντο.

Κίτρινες: Μπερνς, Σάχα – Λουίς Γκαρσία

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Δέλλας, Γκερέιρο (73΄ Λεονάρντο), Τζεμπούρ, Νταντόμο (83΄ Καράμπελας), Μάκος (66΄ Γκέντσογλου), Αργυρίου, Λαγός, Μπερνς

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι (71΄ Μαυρίας), Μπουμσόνγκ, Σισέ, Λουίς Γκαρσία, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο (46΄ Καραγκούνης), Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος (84΄ Ιωαννίδης)

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8AkaZSAkal8[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *