Επικαιρότητα

Χωρίς μέσα μεταφοράς, ενημέρωση και δικηγόρους την Πέμπτη 3/6

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα μείνει αύριο, Πέμπτη,3 Ιουνίου, το λεκανοπέδιο Αττικής. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό, τραμ και τρόλεϊ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ζητώντας τη διατήρηση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και σταθερή πηγή χρηματοδότησης των αστικών συγκοινωνιών.
Το μόνο μέσο μεταφοράς που θα λειτουργεί, είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς οι εργαζόμενοί του ανήκουν στην Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών, οι οποίοι ωστόσο ετοιμάζουν από την πλευρά τους δύο νέες 24ωρες απεργίες.

Η πρώτη θα γίνει στις 10 Ιουνίου και η δεύτερη μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στάσεις εργασίας .

Απεργία στα ΜΜΕ

Την Πέμπτη απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης. Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Σήμερα, οι συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις παραχωρούν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αιτήματα και τους λόγους της απεργίας.

Αποχή των δικηγόρων

Στο μεταξύ, διήμερη αποχή, Πέμπτη και Παρασκευή, από την άσκηση των καθηκόντων τους, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας. Οι συμβολαιογράφοι ζητούν συμμετοχή στον διάλογο για την τελική διαμόρφωση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Μια σκέψη για το “Χωρίς μέσα μεταφοράς, ενημέρωση και δικηγόρους την Πέμπτη 3/6

  • Pingback: Έχετε το νου σας, παραλύει πάλι η Αθήνα αύριο. Δυστυχία σε αυτούς που χρειάζονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθούν! « Bananiagr Blo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *