Αθλητικά

Καβάλα-Σισέ 2-2

Με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ και έναν Τζόρβα να σταματάει με διπλή προσπάθεια τους γηπεδούχους πριν ο Γάλλος ισοφαρίσει στο τελικό αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Καβάλα στο “Ανθή Καραγιάννη” στην 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Τα γκολ των πρωταθλητών, που έφτασαν τους πέντε βαθμούς, σημείωσε ο Σισέ (12′, 79′), ενώ για την Καβάλα, που έχει μόλις δύο βαθμούς σε τρεις αγώνες, σκόραραν οι Ντουγκλάο (30′) και Νταρσβίλ (33′).

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, οι “πράσινοι” άνοιξαν το σκορ. Στο 12′, από την εξαιρετική πάσα του Νίνη, ο Σισέ με δεξί πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του Βαγιέχο και να καταλήξει στο βάθος των δικτύων της Καβάλας 0-1. Έξι λεπτά αργότερα, από το δεξί βολέ του Νίνη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βαγιέχο. Στο 24′, ο Νταρσβίλ σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 25′ η Καβάλα σημάδεψε… δις το δοκάρι. Από το κόρνερ, ο Πετκάκης με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα (με την παρέμβαση και του Τζόρβα) στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά, από κεφαλιά του Ντουγκλάο η μπάλα χτύπησε εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι, πριν καταλήξει άουτ. Η υπεροχή των γηπεδούχων μεταφράστηκε σε γκολ στο 30′. Από εκτέλεση φάουλ του Αμπντούν από αριστερά, ο Ντουγκλάο πήδησε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Και ενώ τα πανηγύρια δεν είχαν κοπάσει, ήρθε και το δεύτερο γκολ της Καβάλας. Από τη σέντρα του Οικονόμου και πάλι από τα αριστερά, ο Νταρσβίλ με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τους “Αργοναύτες”, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο 74′ από το γύρισμα του Ιωαννίδη προς το ύψος του πέναλτι, ο Λουίς Γκαρσία έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βαγιέχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Καβάλα έχασε διπλή ευκαιρία για να πετύχει ακόμη ένα γκολ. Ο Ονουάτσι από το ύψος του πέναλτι, μετά την πάσα ακριβείας του Αμπντούν, σούταρε πάνω στην κίνηση όμως απέκρουσε εξαιρετικά ο Τζόρβας, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είπε “όχι” και στο σουτ του Ογκμπέτσε. Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, η ομάδα του Νιόπλια ήταν αυτή που πέτυχε γκολ, όταν στο 79ο λεπτό, από τη σέντρα του Λέτο, ο Σισέ “νίκησε” στον αέρα δύο αντιπάλους και με κεφαλιά παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Βαγιέχο (2-2).

Κίτρινες κάρτες: Πετκάκης, Ντιέ, Χργκόβιτς – Λέτο, Νίνης, Λουίς Γκαρσία

Διαιτητής: Αν. Κάκος (Κέρκυρας)

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Βαγιέχο, Πετκάκης (67′ Ντικρόκ), Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Ονουάτσι (77′ Χργκόβιτς), Αμπντούν, Βουτσίτσεβιτς, Ντάρσβιλ (56′ Ογκμπέτσε).

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ (71′ Κατσουράνης), Καντέ, Νίνης, Σισέ, Γκοβού (46′ Λουίς Γκαρσία), Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος (60′ Ιωαννίδης), Βύντρα, Καραγκούνης.

Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερα βίντεο εδώ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cKO54IiFZ0k[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *