Επικαιρότητα

Κινητοποιήσεις οικοδόμων, εργαζομένων σε ΧΥΤΑ και συμβασιούχων

symbasiouxoi_kathistikiΣτο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Συγκέντρωση οικοδόμων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Πλατεία Κάνιγγος, οι οποίοι προγραμματίζουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν το πρωί από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι. Εξάλλου, 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Λόγω της κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ, ο δήμος Αθηναίων αλλά και άλλοι δήμοι του λεκανοπεδίου απευθύνουν έκκληση στους δημότες να αποφεύγουν να κατεβάζουν τα απορρίμματα στους κάδους, καθώς δεν θα γίνεται αποκομιδή αφού ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός.

Στο μεταξύ, αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να λάβουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων –που πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Προβλήματα στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών, αναμένεται να υπάρξουν αύριο Παρασκευή, λόγω 4ωρης στάσης εργασίας, που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη απαξίωση -όπως υποστηρίζουν- του έργου και του ρόλου της υπηρεσίας, σε σχέση με το διαγωνισμό των άγονων γραμμών που είναι σε εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *