Επικαιρότητα

ΚΚΕ: “ΟΧΙ” σε κοινή δράση με ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

“Οι στιγμές είναι όντως κρίσιμες”, παραδέχεται η ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παραρήγα σε συνέντευξή της στο “Βήμα της Κυριακής”, στην οποία αναφέρει ότι το ζητούμενο είναι τα λαϊκά στρώματα να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και να υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός.

Ερωτηθείσα, γιατί δεν επιχειρεί προσέγγιση προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ασκεί εξ αριστερών κριτική, απαντά ότι “οι τάσεις του ΣΥΝ και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τον μαγικό τρόπο που θα κάνει τον καπιταλισμό ανθρώπινο, την ΕΕ και την ΕΚΤ πιό φιλολαϊκή, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά τα κέρδη με τον άνθρωπο. Ευτυχώς για τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ δεν κόλλησε αυτή την ανίατη ασθένεια”.

ΚΚΕ: “ΟΧΙ” σε κοινή δράση με ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο κοινής δράσης με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς εμφανίζεται – για μια φορά ακόμη – η Αλέκα Παπαρήγα και με συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ λέει και πάλι “όχι” σε συμφωνίες κορυφής με τις αριστερές δυνάμεις της άλλης όχθης.

“Οι τάσεις του ΣΥΝ και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν η κάθε μία το μαγικό τρόπο που θα κάνει τον καπιταλισμό “ανθρώπινο”, την ΕΕ, την ΕΚΤ φιλολαϊκή και άλλα τέτοια, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά τα κέρδη με τον άνθρωπο! Ευτυχώς για τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ δεν κόλλησε από αυτή την ανίατη ασθένεια”.

Η ατζέντα, πάντως, που ακολουθεί η ηγεσία του ΣΥΝ αλλά και οι σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ έγιναν και πάλι αντικείμενο εσωκομματικής κριτικής αφού κατά τη διήμερη πανελλαδική σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, κατέστη σαφές ότι η Κουμουνδούρου θα πρέπει να απεμπλακεί από το συμμαχικό σχήμα και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η αριστερίστικη στροφή για την οποία κατηγορούν την ηγεσία.

Για διχαστική εμμονή του Περισσού που υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των αγώνων κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και υπεραμύνεται της ανάγκης δημιουργίας ενός συνασπισμού κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο συντηρητικό – όπως τον χαρακτηρίζει – συνασπισμό της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *