Φωτογραφία

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα τη Μεσόγειο

Διαγωνισμό ερασιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα τη Μεσόγειο διοργανώνει η MEDASSET. Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Μεσόγειος: ο θαλάσσιος κόσμος μας» και στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θάλασσα μας.

Οι 25 φωτογραφίες που θα προκριθούν, θα εκτεθούν στο χώρο «Περιβάλλον και Πολιτισμός», που βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες να τις απολαύσουν.

Από την 1η έως τις 24 Νοεμβρίου, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν από μία έως τρεις φωτογραφίες σε μία από τις εξής κατηγορίες: Μεσόγειος και Υποθαλάσσιος Κόσμος, Θαλάσσια- Παραθαλάσσια Βιοποικιλότητα, Παραλίες-Παραθαλάσσιος Κόσμος και Δράσεις Προστασίας τους, Ρύπανση-Επιπτώσεις, Ταξίδια, Πλεύση, Θαλάσσιο Εμπόριο, Έρευνα, Επιστήμη, η Θάλασσα από Ψηλά, Θαλάσσια Αγωνίσματα, Επαγγέλματα της Θάλασσας. Η υποβολή των φωτογραφιών γίνεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, photocontest.medasset.org.

Κατά την επόμενη φάση του διαγωνισμού, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να βαθμολογεί ηλεκτρονικά, από το 1 έως το 5, τις φωτογραφίες της επιλογής του.

Οι 60 φωτογραφίες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα τεθούν στην κρίση τριμελούς επιτροπής, η οποία αποτελείται από τη διευθύντρια συλλογών και μουσειολογικού προγραμματισμού της Εθνικής Πινακοθήκης δρ. Όλγα Μεντζάφου-Πολύζου, το ζωγράφο Αχιλλέα Δρούγκα και τον ωκεανολόγο και υποβρύχιο φωτογράφο Γιάννη Ισσάρη. Οι 25 επικρατέστερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι φωτογράφοι που θα προκριθούν, θα λάβουν τιμητικό έπαινο.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και του MEDASSET, medasset.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *