Επικαιρότητα

Μεγάλη η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, επεισόδια στο τέλος

12696928_572713136230252_6621673138537997395_o
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © Gianni Giatilis

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα οι πορείες κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ κλειστό ήταν από το πρωί το κέντρο της πόλης. Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, συμμετείχαν περίπου 25.000 άτομα, ενώ άλλοι περίπου 15.000 (και πάλι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας) συμμετείχαν στο κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα. Αλλά 5.000 άτομα διάφορων συλλογικοτήτων συγκρότησαν πορεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Παράλληλα, λίγο πριν από το μεσημέρι, οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών κρέμασαν πανό στον βράχο της Ακρόπολης κρέμασαν προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες προτάσεις για το ασφαλιστικό. Κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι κατέβασαν το πανό και αποχώρησαν. Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στο μπλόκο των ανθοπαραγωγών στις Αφίδνες καθημερινά από 5:00 το απόγευμα έως 9:00 το βράδυ, ενώ έχει καλέσει τους παραγωγούς να μην προσέλθουν στις λαϊκές αγορές σήμερα και αύριο.

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και συγκεκριμένα λίγο πριν από τη διάλυσή του, υπήρξαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, όπου έπεσαν βροχή οι βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έως το Rex. Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές υπόπτων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην Γεωργίου Α’, στο πλάι της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αντιεξουσιαστές έριξαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποίησαν πέτρες και καδρόνια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου – λάμψης. Στη συνέχεια η ένταση επεκτάθηκε στην Σταδίου, στην κάτω πλευρά της πλατείας, ενώ σύντομα επεισόδια ξέσπασαν και από την πάνω πλευρά, στην Αμαλίας. Στο σημείο αυτό, οι διαδηλωτές που βρίσκονταν ακόμη συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή άρχισαν να οπισθοχωρούν προς την Πανεπιστημίου και διαλύθηκαν.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συνέχεια και κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έως το Rex, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας κυνήγησαν τους αντιεξουσιαστές, κάνοντας χρήση χημικών, επιχειρώντας να τους διασκορπίσουν.

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του Αθήνα 9,84 που κάλυπτε τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο δημοσιογράφος, που δέχθηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Μια σκέψη για το “Μεγάλη η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, επεισόδια στο τέλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *