Επικαιρότητα

Όλα τα τελευταία βίντεο από το μέτωπο της Κερατέας

 



Άλλη μία νύχτα με επεισόδια στην Κερατέα, με τους κατοίκους να πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα της τροχαίας της περιοχής και να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί όπως κατήγγειλαν αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν προκαλέσει ζημιές στα Ι.Χ. τους.

Είχαν προηγηθεί συμπλοκές στο μπλόκο του Οβριόκαστρου που έχουν στήσει οι κάτοικοι εδώ και εβδομάδες, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους και δέχθηκαν πέτρες και μολότοφ από συγκεντρωμένους. Απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Μάλιστα λίγο πριν τα μεσάνυχτα η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε και την αύρα με τον εκτοξευτήρα νερού, με την οποία έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι.

Εκεί -σύμφωνα με αναφορές κατοίκων- αστυνομικοί των ΜΑΤ προκάλεσαν ζημιές σε Ι.Χ. που βρίσκονταν στο μπλόκο με αποτέλεσμα περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής να συγκεντρωθούν λίγο μετά τη μία τη νύχτα έξω από το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα τροχαίας της Κερατέας όπου άρχισαν να πετούν πέτρες προκαλώντας ζημιές στα τζάμια.

«Οι κάτοικοι δεν μπορούν να δεχτούν την απόφαση να γίνει Χ.Υ.Τ.Α δίπλα στα σπίτια τους. Ακόμα και μέσα στις εορτές, είμαστε εδώ και δίνουμε τον αγώνα μας» τόνισε χθες χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κερατέας. Οι κάτοικοι παρέμειναν στα μπλόκα ακόμα και κατά την αλλαγή του χρόνου όπου και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Από το blog των κατοίκων της Κερατέας και του Λαυρίου:
Antixyta.blogspot.com

ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ!!!
Με αυτά που κάνατε απόψε δε δημιουργήσατε φόβο, ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ. Και από το πρωί θα το εισπράξετε. ΜΕ ΤΟΚΟ ΑΛΗΤΕΣ.

Χωρίς να προκληθείτε κάνατε επίθεση σε ηλικιωμένους και παιδιά, ρίχνοντας με τα ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΈΝΑ ΧΗΜΙΚΑ, σε ΕΥΘΕΙΑ ΒΟΛΗ, στα πρόσωπα των κατοίκων.
Καταστρέψατε τα αυτοκίνητα μας, διαλύσατε τα πάντα στο μπλόκο, βρίζοντας και χτυπώντας τους κατοίκους και νομίζετε ότι θα μας φοβήσετε; Νομίζετε ότι θα κάνουμε πίσω; […περισσότερα εδώ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *