Επικαιρότητα

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά

limani_conteiner_001Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και έναρξη του διαλόγου στη βάση της πρότασης της υπουργού Λ. Κατσέλη με την οποία παγώνει η εγκατάσταση της ΚΟΣΚΟ στην προβλήτα, μέχρι το τέλος του μήνα, αποφάσισε η ΟΜΥΛΕ. Νωρίτερα, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατων, η Λ. Κατσέλη τόνισε ότι ξεκινάει διάλογος ανάμεσα στον ΟΛΠ κι την ΚΟΣΚΟ για την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, με την προϋπόθεση ότι τα συμφωνηθέντα θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ ΟΛΠ και ΚΟΣΚΟ, ότι ο ΟΛΠ θα αναλάβει την τιμολόγηση των υπηρεσιών στο λιμάνι για περίοδο 15 ημερών. Το γεγονός αυτός, σημαίνει ότι παγώνει η εγκατάσταση της ΚΟΣΚΟ μέχρι το τέλος του μήνα. Επιπλέον, η υπουργός ζήτησε από τους εργαζόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω στις οποίες θα γίνει διάλογος.

ΟΜΥΛΕ: Βελτιωμένη η νέα πρόταση της υπουργού

Βελτιωμένη και προς τη σωστή κατεύθυνση, χαρακτήρισε την νέα πρόταση της υπουργού, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γ. Γεωργακόπουλος, αφού ουσιαστικά παγώνει για ένα 15ήμερο η εγκατάσταση της ΚΟΣΚΟ στην προβλήτα και επιτρέπεται έτσι η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου.

Βλαπτική η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

Νωρίτερα, έντονη υπήρξε η αντίδραση της υπουργού στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Η υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Μίχαλου βλαπτική για τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους της σύμβασης με την ΚΟΣΚΟ υπέρ των εργαζομένων και του ελληνικού δημοσίου.

Πηγή: http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *