Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 29-10-10 έως 31-10-10

Τοπικές βροχές την Παρασκευή στα ανατολικά προσήνεμα και την νότια νησιωτική χώρα ενώ το Σ/Κ ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι ισχυροί έως πολύ ισχυροί ΒΒΑ άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στο Ιόνιο σε ΝΝΑ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Παρασκευή 29-10-2010

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικότερα τμήματα της Θράκης, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου με υψόμετρο >600μ, σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο >1500μ και σε περιοχές της βορειοανατολικής Πελοποννήσου με υψόμετρο >1600μ. Τα φαινόμενα σταδιακά και μέχρι το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ και νωρίς το πρωί σε ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση και:
-στα δυτικά από-2 εώς 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί ενδέχεται να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση στην κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 30-10-2010

Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες νωρίς το πρωί θα υπάρχουν στην Κρήτη και τα Δωδεκάννησα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς παροδικές βροχές. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και:
-στα δυτικά από 0 εώς 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από-1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.   

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 31-10-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Θεσσαλία, τμήματα της ανατολικής Στερεάς, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν στα νησιά του Ιονίου και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς, στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια και:
-στα δυτικά από 1 εώς 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα μέσα της βδομάδας με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *